Koos Jaspers won het tourspel van nieuwsblad De Maas Driehoek.
Koos Jaspers won het tourspel van nieuwsblad De Maas Driehoek. Foto: De Maas Driehoek

‘Ik was heel verrast dat ik het tourspel had gewonnen’

Sport 754 keer gelezen

CUIJK/MILSBEEK | “Vroeger heb ik heel veel gesport. Nu kan ik dat niet meer, maar ik volg nog wel alles.” Met die woorden legt de Milsbeekse Koos Jaspers uit hoe ze de eerste prijs in het Maas Driehoek tourspel wist te bemachtigen. 2030 punten wist ze maar liefst te bemachtigen, goed voor een gedeelde eerste plaats. De rit op de Champs-Élysées fungeerde als tiebreaker, in Koos’ voordeel. Bij Hans Lemmens Tweewielers in Cuijk mocht ze zodoende een waardecheque van € 999,- euro ophalen. “Ik was heel verrast.” 

“De laatste keer dat ik naar het klassement keek, stond ik dertiende”, vertelt Koos wanneer ze de Cuijkse fietsspeciaalzaak binnen stapt. Als fanatiek sportliefhebster komt ze deze zomer dan ook goed aan haar trekken. “Ik sta soms ’s nachts op”, lacht ze. Tussen al het kijken door doet de Milsbeekse ook graag mee aan spelletjes, zoals het Maas Driehoek tourspel. “Gewoon puur voor het spelen, niet de prijzen.”

Eerste prijs
Nog voor ze de cheque in ontvangst heeft genomen kijkt de Milsbeekse haar ogen uit. In het Cuijkse tweewielerspaleis van Hans Lemmens staan zo veel fietsen dat er ongetwijfeld een mooie voor haar tussen staat. Een behulpzame medewerkster laat haar zelfs al even proeven van een prachtig blauw exemplaar. “Deze prijs komt wel echt heel erg mooi van pas!”, legt Koos uit. “Ik ben nog steeds aan het revalideren. Sinds enige tijd heb ik namelijk een nieuwe heup en knie. Om toch in beweging te blijven moet ik blijven fietsen, zo’n 15 kilometer per dag.” Koos’ huidige elektrische fiets blijkt echter niet meer geschikt te zijn, waardoor op- en afstappen maar moeizaam gaat. “Ik was al zoekende naar een nieuw exemplaar zodat het makkelijker zou worden. Deze geweldige prijs is geweldige bijdrage. Super bedankt!”

Mediterrane lekkernij
Het tapas arrangement bij de Douairière in Boxmeer kent regionale faam. De Cuijkse Herman Thomassen had er al eens van geproefd. Nu hij met zijn 2030 punten de tweede prijs van het Maas Driehoek tourspel in de wacht heeft gesleept, mag hij opnieuw genieten van deze heerlijke mediterrane lekkernij. “Ik had er echt geen rekening mee gehouden dat ik zou winnen” vertelt Herman opgewekt. “Ik vind het gewoon leuk om te doen, zo’n spelletje. Je raakt zo meer betrokken bij de ronde.” Al meerdere malen heeft Herman meegedaan aan het tourspel. Maar nog nooit scoorde hij zo hoog als dit maal. “Van Aert had ik als koploper. Die was vooral aan het einde van de tour heel goed bezig. Toen begon ik toch wel bij mezelf na te denken of ik kans maakte om iets te winnen.” Een tiebreaker moest het verschil maken tussen Koos en Herman. Koos’ betere voorspelling van de allerlaatste etappe maakte de doorslag. Herman: “Maar dat maakt mij echt niet uit. Het gaat niet om het winnen. Daarnaast kun je hier ontzettend lekker en gezellig eten!”

‘Eer voor mijn zoon’
Met in totaal 2003 punten wist de Boxmeerse Anita Schel de derde prijs te bemachtigen. Goed voor een luxe wijnpakket, beschikbaar gesteld door topSlijter Sander Graat in Boxmeer. “De meeste eer voor de gewonnen prijs komt mijn zoon Remco toe. Die heeft me name dagelijks van tips voorzien voor de top 3 en door zijn wielerkennis heb ik daar goed mee gescoord” licht de Boxmeerse toe. “De lijst met renners, die vooraf ingevuld moet worden, heb ik samen met hem ingevuld.” Ongetwijfeld dat het tweetal nu ook samen gaat genieten van die heerlijke wijnen.

De tweede prijs ging naar Herman Thomassen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant