'Jongeren met reuma zijn onderbelichte groep'
'Jongeren met reuma zijn onderbelichte groep'

Patiëntenvereniging wil jongeren met reuma bij elkaar brengen

Gezondheid 454 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Patiëntenvereniging Land van Cuijk wil lotgenoten bij elkaar brengen. Bij reuma denken de meeste mensen aan ouderen die belemmerd zijn in hun dagelijks bewegingen. Toch begint reuma soms op veel jongere leeftijd. Omdat de leeftijdscategorie jongeren daarbij vaak onderbelicht blijft, valt het voor velen niet mee om lotgenoten te vinden en samen passende activiteiten te ondernemen. 

Reumapatiëntenvereniging (RPV) Land van Cuijk wil daarin verandering brengen door te starten met een eigen jongerengroep. Het initiatief van de RPV Land van Cuijk richt zich op alle reumapatiënten van 12 tot en met 25 jaar. Hen wordt de mogelijkheid geboden om meer contact te hebben met leeftijdsgenoten die begrijpen wat het is om reuma te hebben. 

Activiteiten
Daarbij is het de bedoeling om op een leuke en bij de leeftijd passende manier de gezondheid te verbeteren en pijn te verminderen, onder meer door middel van activiteiten. Het is de bedoeling om samen te bedenken wat er allemaal kan worden georganiseerd. Sportactiviteiten die al worden aangeboden, zijn hydrotherapie in verwarmd water, yoga en tai chi. Daarnaast worden momenteel ook wandelingen, lezingen en een jaarlijks uitstapje gehouden. Er is dus veel mogelijk. De meeste activiteiten vinden plaats in Cuijk, Mill en Gennep. Geïnteresseerde jongeren uit de wijde regio Lans van Cuijk (Noordoost-Brabant en eventueel Noord-Limburg) kunnen een mail sturen naar bestuurslid Romy Verwegen via jongeren.rpvlvc@gmail.com. Kijk voor meer informatie ook op www.rpvlandvancuijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant