Blauw Geel'38/Jumbo op de dinsdagavondtraining
Blauw Geel'38/Jumbo op de dinsdagavondtraining Foto:Peter Kuijpers

Blauw Geel’38/Jumbo ontvangt kampioenskandidaat O.S.S.’20

Voetbal 771 keer gelezen

VEGHEL | Een aanduiding die meer dan op zijn plek is. De Ossenaren werden al eerder door corona een plek in de Tweede Divisie onthouden. Op zich raar dat de KNVB de ploeg niet tegemoet wilde komen. Terwijl het kampioenschap in het seizoen 2019-2020 met 14 punten voorsprong op volger Jong ADO Den Haag significant was. Blauw Geel’38/Jumbo dat werd in de generale voor de competitie teleurstellend uit het bekerverhaal geknikkerd. Net als vorig seizoen wonnen de Lissenaren, met de hakken over de sloot, met 1-2 in Veghel.

Door: Peter Kuijpers

Ze hebben in O.S.S.’20 de tegenvaller dapper weggeslikt en het prestatie pad weer ingeslagen. Een indrukwekkende serie oefenwedstrijden met alleen een nederlaag uit bij De Treffers. Zaterdag werd Hoofdklasser OJC Rosmalen met een zevenklapper naar huis gestuurd. Een week eerder won O.S.S.’20 met 2-3 bij Tweede Divisionist GVVV. De selectie is breed en dat is net zo makkelijk voor trainer Bertran Kreekels. Het enige probleem dat zich voor kan doen is dat Kreekels gevestigde namen teleur moet stellen. Maar ook hier zal het cliché dat je niet alleen met elf spelers kampioen kan worden wel rondgieren. Het zijn natuurlijk oefenwedstrijden, we zullen u voor zijn, maar het maakt in ieder geval wél indruk. Om die reden zijn de Ossenaren zondag in Veghel torenhoog favoriet dat mag duidelijk zijn.

Nieuwe gezichten
Wat kunnen we verwachten van Blauw Geel’38? Afgelopen zaterdag was FC Lisse de betere. Daar was het iedereen op het Prins Willem Alexander Sportpark mee eens. Maar winst zat er niet in. Alleen speelde de Bollenvelders met vuur door te blijven leunen op de voor rust verkregen 1-2 voorsprong en kans na kans om zeep hielpen. De opstelling van afgelopen seizoen en die van zondag voor de aardigheid eens op elkaar gelegd. Blauw Geel’38 had slechts vier spelers die ook vorig seizoen in basis mochten starten uit bij FC Lisse, bij de bezoekers waren het er zes. Bij Blauw Geel’38 verschillende nieuwe gezichten die overigens allen participeerde in het duel afgelopen zaterdag. Blauw Geel’38 werkte zich uit de naad, maar alleen Koen van der Zanden en Danny Verbakel haalde aanvallend hun niveau. Achterin steekt Tom Dekkers ver boven het gemiddelde uit. Zijn passes van achteruit, in een oase van rust, doen denken aan Desley Schilders die ze ook op ieder zijn stropdas kon mikken. De flankverdedigers Van Boxtel en Egmond verzetten heel veel arbeid. Michiel Zeller is kopsterk, maar moet zijn rushes naar voren doceren om niet verrast te worden in de omschakeling. Neemt niet weg dat er snoeihard werd gewerkt door de rest wat trainer Niels van Casteren ook beaamde in zijn interview voor de Kliksportmicrofoon.

Van Casteren bereidde zich met zijn team deze week terdege voor. Toch is zijn team nog niet op de sterkte als hij wellicht graag zou zien. We spraken hem dinsdag vooraf aan de training.
https://soundcloud.com/peter-kuijpers-981021012/peter_0989mp3


Ben en Hugo van den Nieuwenhof meldden zich weer in Veghel bij de selectie van Niels van Casteren

Lariekoek
Afgelopen maandag meldden de vakantiegangers Ben- en Hugo van de Nieuwenhof zich weer op de training. Geen garantie voor een goed resultaat zondag tegen O.S.S.’20, zeker niet, maar met Ben wel een aangename aanvallende verbreding. Vond overigens een opvallende citaat van Rob Kramp die namens het Leidsch-Dagblad bij de wedstrijd aanwezig was. “De thuisclub was bepaald geen hoogvlieger maar probeerde met vechtvoetbal FC Lisse te intimideren en te overrompelen.” Dat mag Kramp stellen, daar is hij vrij in. Aan Blauw Geel’38 de taak om dit naar de categorie lariekoek te verwijzen. Om 14.00 uur (let op nieuw aanvangsuur) fluit scheidsrechter Johan Jensch voor aanvang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant