Jan Berkvens (links) kreeg het Wapen met de toevoeging 'Hofleverancier' uitgereikt door burgemeester Karel van Soest.
Jan Berkvens (links) kreeg het Wapen met de toevoeging 'Hofleverancier' uitgereikt door burgemeester Karel van Soest. Foto: Harm Cornelissen

Predicaat Hofleverancier voor Jan Berkvens in Boxmeer

Algemeen 523 keer gelezen

BOXMEER | Jan Berkvens Electro World in Boxmeer mag zich voortaan ‘Hofleverancier’ noemen. Jan Berkvens senior kreeg donderdagavond uit handen van burgemeester Karel van Soest het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ uitgereikt.

De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het familiebedrijf. In 1920 begon Jan Berkvens (de tweede) het bedrijf aan de Steenstraat 18 in Boxmeer. Onder de naam Berkvens & Co startte hij met het aanleggen van elektrische installaties en het assembleren en verkopen van fietsen. Toen hij in 1954 plotseling overleed, werd het bedrijf voortgezet door zijn weduwe Antoinette en haar drie volwassen zoons. Jan Berkvens (de derde) trouwde met Truus van den Bosch en zij leidden 42 jaar lang de winkel. In 1964 neemt Berkvens afscheid van de fietsenverkoop en na diens overlijden Jan Berkvens (de vierde) het bedrijf over en gaat verder onder de naam Jan Berkvens Audio Video. Sinds 2005 is het bedrijf Jan Berkvens Electro World gevestigd aan de Koorstraat 69 in Boxmeer.

Begrip in de regio
Door de jaren heen is Berkvens een begrip geworden in Boxmeer en de regio. Het bedrijf is gespecialiseerd in elektronische apparatuur en wordt gewaardeerd om het deskundig advies door vriendelijk personeel en de uitstekende service.
Het Recht tot het voeren het wapen en de titel ‘Hofleverancier’ wordt toegekend door Koning Willem-Alexander aan kleine en middelgrote ondernemingen die minstens honderd jaar bestaan.

Jan Berkvens (links) kreeg het Wapen met de toevoeging 'Hofleverancier' uitgereikt door burgemeester Karel van Soest.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant