Een berkenlaan in het Land van Cuijk.
Een berkenlaan in het Land van Cuijk. Foto: IVN

Maak woon- en leefomgeving groener met gratis bomen

Landbouw / Visserij 622 keer gelezen

REGIO | Brabants Landschap, Brabantse Milieufederatie en IVN Brabant werken voor het tweede jaar op rij samen in het project ‘Plan Boom’. Doel van dit project is om de leefomgeving te vergroenen door gratis bomen uit te reiken aan belangstellenden binnen en buiten de bebouwde kom van Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis. 

Daarmee kan iedere bewoner in Cuijk, Boxmeer of Sint Anthonis, individueel of samen met de straat, iets doen voor de biodiversiteit, volksgezondheid, waterhuishouding en tegen de klimaatverandering en milieuvervuiling. In november (precieze datum, tijd en plaats worden nog bekend gemaakt) kan eenieder maximaal drie een- of tweejarige boompjes afhalen. Zowel IVN De Groene Overlaat Cuijk als IVN de Maasvallei (Boxmeer en Sint Anthonis) deelt maximaal 750 bomen uit. Wie het eerst komt het eerst maalt. Er zijn verschillende inlandse soorten beschikbaar. Mensen in het buitengebied kunnen meer bomen of struiken voor een struweelhaag, vogelbosje of houtwal reserveren. Straten of wijken die samen optrekken, komen in aanmerking voor meer bomen.
Kijk voor meer informatie over ‘Plan Boom’ op www.brabantslandschap.nl of mail ivndemaasvallei@outlook.com of voorzitter@ivn-cuijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant