Afbeelding

Hansa: 'Om opheldering is verzocht'

Politiek 43 keer gelezen
BOXMEER - Het college van B en W in de gemeente Boxmeer heeft 3C Clinics, Zernike Group en Zenike Business Development om opheldering gevraagd over de gevolgen van het faillissement van de Zenike Health Care Group voor de komst van Hansa. Dat schrijven B en W na vragen van SP-raadslid Wilbur van den Hoven.

[image=292916]

De gemeente Boxmeer heeft met de drie genoemde partijen contracten afgesloten. Zernike Health Care Group is een dochterbedrijf van één van deze bedrijven. "Voor eventuele gevolgen hebben wij de partijen om opheldering verzocht", aldus B en W.
Voor de beschikbaar gestelde bijdrage à 750.000 euro door de gemeenteraad voor haalbaarheidsonderzoeken (naar een zorghotel en Thorax-centrum) heeft het faillissement volgens het gemeentebestuur geen gevolgen. "Er is geen relatie tussen het beschikbaar stellen van de bijdrage in 2009 en de grondaankoop."
Raadslid Han Welbers van de Progressieve Kombinatie (PK) heeft aangekondigd tijdens het vragenuurtje op de raadsvergadering van morgenavond vragen te stellen over de gesprekken die de gemeente Boxmeer deze week zou hebben (gehad) met de initiatiefnemers van Hansa.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant