Archieffoto.
Archieffoto.
COLUMN

‘Wel of geen kermis: ons levensgeluk staat op het spel’

Column 865 keer gelezen

Helemaal zeker is het nog niet. Immers, normaal gesproken gaan er wel een paar maanden overheen voordat je de vergunning voor een kermis hebt geregeld. Maar toch, met de inspanning van velen en de tomeloze inzet van gepassioneerde politici gaat het er dan hoogstwaarschijnlijk van komen: Boxmeer krijgt alsnog een kermis dit jaar. 

De reguliere kermis in juni kon niet doorgaan, je weet wel, corona. Het was een hard gelag. Edoch, enkele particulieren kwamen tot grote vreugde van velen met het sensationele plan om op het braakliggende deel van het prachtige Sterckwijk aan de snelweg een megakermis te organiseren. Er zouden wel drie weken lang de meest fantastische attracties komen. Maar toen de kermisorganisatoren een beetje te lang treuzelden trok het gemeentebestuur zijn keutel in. Droefenis alom: geen kermis.

Onverminderd bleven enkele christen-democraten, met waar gevoel voor waar het volk behoefte aan heeft, bellen, trekken en sjorren om de mallemolen toch naar Boxmeer te laten komen. De redding bleek te liggen in het feestweekend dat Boxmeer volgende week organiseert rond het afscheid van de oude gemeente en het vertrek na 18 jaar van burgemeester Karel van Soest. Was dat niet een mooie aanleiding om een kermis in het dorp neer te zetten? De vlag ging uit bij het CDA, met name de raadsleden Twan Stiphout en Corine Jeckmans. Zij waren het die begrepen dat een jaar zonder kermis een verloren jaar was. Zij zullen er bij de komende verkiezingen garen bij spinnen. Let op: elke verkochte suikerspin volgend weekend is op 24 november goed voor een stem op het CDA. 

En nu maar hopen dat het allemaal nog goed gaat komen met die vergunning. Want het kan de zwaar getroffen Boxmerenaren toch niet gebeuren dat hen andermaal een worst is voorgehouden en dat de botsauto’s alsnog Boxmeer voorbij rijden? Of wethouder Willy Hendriks er nou in slaagt om dit huzarenstukje te flikken, ik kan er maar één conclusie uit trekken: het gaat fenomenaal goed met Boxmeer. Geen enkel ander onderwerp heeft het nieuws in dit dorp de laatste maanden zo beheerst als de kermis. Dit was kennelijk het grootste probleem. Hoe gelukkig mag je je dan prijzen? In de rest van de wereld gingen bedrijven naar de knoppen en lieten mensen het leven. Maar het levensgeluk van de Boxmerenaren is voor de poorten van de hel weggesleept.

Koos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant