<p>Grote verschillen in vaccinatiegraad per gemeente.</p>

Grote verschillen in vaccinatiegraad per gemeente.

(Foto: RIVM / NOS)

RIVM publiceert vaccinatiecijfers per gemeente: Hoe goed scoort Land van Cuijk?

  •   keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne heeft het RIVM de vaccinatiecijfers per gemeente vrijgegeven. Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn er ruim 23 miljoen prikken gezet. In de vrijgegeven cijfers is te zien dat de verdeling van deze prikken relatief ongelijk is. De vaccinatiegraad per gemeente is beschikbaar in drie leeftijdsgroepen: 12-17 jaar, 12 jaar en ouder en 18 jaar en ouder. 

“De nu beschikbare percentages geven een beter inzicht in de vaccinatiecijfers op gemeentelijk niveau” aldus het RIVM. “De cijfers laten zien dat er gemeenten zijn zoals in de Biblebelt en enkele grote steden, waar de vaccinatieopkomst lager is dan gemiddeld. En gemeentes waar de opkomst op dit moment hoog is zoals de Waddeneilanden, Raalte en Bunnik.” Ook in de regio ligt de vaccinatiegraad hoog.

Boxmeer:
In gemeente Boxmeer heeft 90 procent van de volwassenen één prik gehad en 79 procent is volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Boxmeer 69 procent deels gevaccineerd en 51 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 88 procent voor één prik en 76 procent op twee prikken.

Cuijk:
In gemeente Cuijk heeft 85 procent van de volwassenen één prik gehad en 75 procent is volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Cuijk 60 procent deels gevaccineerd en 45 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 83 procent voor één prik en 73 procent op twee prikken.

Mill en Sint Hubert:
In gemeente Mill en Sint Hubert heeft 89 procent van de volwassenen één prik gehad en 79 procent is volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Mill en Sint Hubert 73 procent deels gevaccineerd en 54 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 88 procent voor één prik en 77 procent op twee prikken.

Sint Anthonis
In Sint Anthonis heeft 91 procent van de volwassenen één prik gehad en 80 procent is volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Sint Anthonis 75 procent deels gevaccineerd en 59 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 90 procent voor één prik en 79 procent op twee prikken.

Meer berichten