Foto: Ten Haaf Fotografie

De kermis in Cuijk is begonnen

  •   keer gelezen

CUIJK | De Cuijkse kermis is begonnen! Na een jaartje van afwezigheid kunnen we allen weer genieten van de spannendste attracties, uitdagende spelletjes en natuurlijk smakelijke zoetigheden. Tot en met dinsdag 14 september strijkt het feestgedruis zich uit over Markt, Grotestraat, Maasstraat en Waaistraat. Jij komt toch ook?

Lang bleef het spannend. Kon alles wel doorgaan met de maatregelen? Dit blijkt goed uit te pakken. Natuurlijk zijn er een paar voorzorgsmaatregelen, zo is er dit jaar geen grote opening of vuurwerkshow. Men moet looproutes volgen en over het kermisterrein staan desinfectie zuilen verspreid.

Wat staat er allemaal?
Zoals gebruikelijk kun je weer lekker losgaan in botsauto’s of uitwaaien in de Break Dance, Booster of Magic Star. Mag het allemaal wat rustiger? Dan zijn het spannende Funhouse of het Glazen Doolhof meer jouw ding. Voor de allerkleinsten is er natuurlijk weer een vrolijk klinkende draaimolen of de kindervliegtuigmolen! Dit is slechts een kleine greep uit het diverse en kleurrijke Cuijkse aanbod. Kom vooral ook naar de rest kijken. Er is plezier voor jong en oud!

Niet bang om een gokje te wagen? Beproef je geluk bij de grijpkraam of de Pusher. Leuke prijzen vallen er natuurlijk ook te winnen in de schiettent of bij het blikkengooien. Zoals gebruikelijk zijn er talloze mogelijkheden om zachte knuffels, tof speelgoed of andere bijzondere prijzen in de wacht te slepen. Waar ga jij voor?

Geen kermis is compleet zonder de lekkere hap. Ook hierin voorziet de Cuijkse kermis in grote getale. Oliebollen en zuurstokken, nougat, popcorn en een lekker vers gebakken visje, voor iedere lekkerbek is er wel iets om van te smullen. Het ware kermisgevoel gaat natuurlijk door de maag. Misschien wel even wachten voor je achtbaankaartje koopt?

Kom ook
Zowel de organisatie als de gemeente Cuijk hebben al maanden uitgekeken naar dit moment. Wel willen ze blijven benadrukken dat de coronamaatregelen er niet voor niets zijn. Blijf dus thuis als je klachten heb, houdt afstand, was zo vaak mogelijk je handen en vermijd drukke plekken. Zo belooft het voor iedereen een geweldige kermis te worden. 

Meer berichten