Toen het touw eenmaal was doorgebrand was den tentoonstelling officieel geopend.
Toen het touw eenmaal was doorgebrand was den tentoonstelling officieel geopend. (Foto: SK-Media)

Burgemeester Hillenaar opent jubileumtentoonstelling scouting bij Cuijks Archief

  •   keer gelezen

CUIJK | Scouting Cuijk bestaat 75 jaar! Nu de zomerkampen erop zitten, is er eindelijk gelegenheid om hierbij stil te staan. Vanwege Corona zijn de mogelijkheden om een feestje te vieren beperkt, daarom is er samen met het Cuijks Archief een jubileumtentoonstelling gemaakt. Op zaterdag 11 september werd deze geopend door burgemeester Wim Hillenaar en een aantal scouts.

Een gespannen touw in een kundig geknoopt bouwwerk vormde het openingslint. Een vuurtje onder dit ‘lint’ zorgde ervoor dat deze werd ‘doorgeknipt’, alwaar de burgemeester kon roepen dat de tentoonstelling officieel geopend was. Uiteraard nam de burgervader direct een kijkje in de bijzondere jubileumtentoonstelling.

Jubileum Scouting Cuijk
Scouting Cuijk is blij dat er op deze manier wat extra aandacht is voor het jubileum, maar veel belangrijker is dat de Scouting-leden afgelopen jaar ondanks Corona gewoon actief konden zijn. Dankzij de geweldige inzet van de leiding waren er namelijk steeds weer activiteiten voor hen. Soms bij elkaar, soms op afstand maar altijd leuk, leerzaam of grensverleggend.

Voor iedereen ouder dan 5 jaar biedt Scouting Cuijk een uitdagende vrijetijdsbesteding. Denk hierbij aan spellen, speurtochten, survival, zeilen, roeien en niet te vergeten op kamp. Als je het leuk vindt om buiten actief te zijn, ben je bij Scouting dus aan het goede adres. Er is nog plaats voor nieuwe leden en leiding. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op de instagram- of facebookpagina van Scouting Cuijk, op www.scoutingcuijk.nl of mail naar info@scoutingcuijk.nl of bel naar 06-12078891

Meer berichten