<p>Rien Xhofleer&nbsp;</p>

Rien Xhofleer 

(Foto: )

Cuijkenaren reageren op de zaak Xhofleer

  •   keer gelezen

CUIJK | Om te achterhalen hoe Cuijkenaren nou echt kijken naar de rechtszaak rondom familie Xhofleer, hebben medestanders van de familie bezoekers van het gelijknamige recyclingbedrijf geïnterviewd. Bewapend met filmapparatuur werd eenieder die daarvoor open stond gevraagd naar een mening omtrent het geschil dat de familie heeft met de gemeente Cuijk. 

“Al een jaartje of dertig” antwoordt een Cuijkenaar op vraag hoe vaak hij gebruikt maakt van de diensten van Xhofleer. Ook andere geïnterviewden geven aan al meerdere tientallen jaren langs te komen. Hiermee willen de interviewers het maatschappelijk belang van het recyclingbedrijf nog eens benadrukken. “Wij kunnen ze gewoon niet missen. Ik ben van mening dat er een hoop onrecht gedaan wordt.”

Eigenaar Rien Xhofleer wordt op donderdag 18 november bij de rechtbank verwacht wegens onenigheid met de gemeente Cuijk. De grond waarop Riens bedrijf is gevestigd is eigendom van de gemeente Cuijk. Wegens een drugsvondst heeft de gemeente eenzijdig besloten de huur op te zeggen. Echter is Riens 85-jarige moeder de hoofdhuurder. Daarnaast was de aangetroffen marihuana niet Riens eigendom, maar van een onderhuurder. Rien is dan ook door het OM vrijgesproken. Wie er in zijn recht staat wordt door de rechter bepaald. Met de interviews willen Riens medestanders laten zien welke rol het bedrijf speelt in Cuijk.

Meer berichten