<p>Metameer in Boxmeer</p>

Metameer in Boxmeer

Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer vormen regionale scholengroep; Toekomst Metameer Stevensbeek onzeker

  •   keer gelezen

REGIO | Het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer gaan intensiever samenwerken als zogenaamde scholengroep. Met locaties in respectievelijk Boxmeer en Gennep (Elzendaalcollege), Cuijk, Grave, Mill en Velp (Merletcollege) en Boxmeer en Stevensbeek (Metameer), wil de toekomstige scholengroep ook in de toekomst kwalitatief goed onderwijs met voldoende keuzemogelijkheden aan te kunnen bieden. Tevens is het blijven bestaan van de Metameervestiging in Stevensbeek onzeker. 

Ouders en verzorgers van leerlingen ontvingen dinsdag een informerende brief over de nauwere samenwerking. Hierin is het volgende te lezen: “Het vormen van een regionale scholengroep vanuit het Elzendaalcollege, het Merletcollege en Metameer zien we als de meest passende samenwerkingsvorm. Samenwerking geeft garanties voor het behoud van keuzemogelijkheden en het behoud van kleinschaligheid en diversiteit binnen een groter geheel.” De scholen benadrukken dat er voor de leerlingen niets zal veranderen en de scholen ‘een eigen (voor de leerlingen herkenbaar) profiel en profilering’ zullen behouden.

De drie aanbieders van het voortgezet onderwijs in de regio Land van Cuijk en Maasduinen vallen gezamenlijk onder de overkoepelende vereniging OMO (Ons Middelbaar Onderwijs). Er was dus al goed onderling contact. Een nog nauwere samenwerking is volgens de scholen ‘de beste oplossing naar het borgen van kwalitatief goed onderwijs en zelfs te komen tot een rijker onderwijsaanbod met meer keuzemogelijkheden voor onze (toekomstige) leerlingen.’

Metameer Stevensbeek
Wat er met Metameer Stevensbeek gaat gebeuren is minder zeker. De scholengroep geeft aan de mogelijkheden te onderzoeken om het onderwijsaanbod te verplaatsen naar Boxmeer. “Daarnaast kan een keuze voorbereid en gemaakt worden voor een toekomstbestendig onderwijsaanbod van het Merletcollege” leest het in de brief naar de ouders. “Op dit moment verandert er niets voor de leerlingen. We nemen jullie regelmatig mee in de stappen die we nemen tot de realisatie van één scholengroep en de mogelijke verplaatsing van Stevensbeek.”

Meer berichten