Vanaf vrijdag is het tunneltje weer geopend.
Vanaf vrijdag is het tunneltje weer geopend. (Foto: SK-Media)

Fietstunneltje Karel Doormanstraat in Cuijk gaat toch weer open

  •   keer gelezen

CUIJK | Het fietstunneltje bij de Karel Doormanstraat in Cuijk gaat per vrijdag 17 september weer open. Het tunneltje onder het spoor door verbindt de wijken Heeswijkse Kampen en de Valuwe. In verband met werkzaamheden in ‘wijkdeel 5’ in de Valuwe werd het tunneltje volledig gesloten voor weggebruikers. Op verzoek van vele Cuijkenaren wordt de doorgang nu alsnog geopend.

De heropening is mogelijk dankzij een wijziging in de planning. Wel moet met rekening houden met een tijdelijke sluiting medio oktober. Op dat moment zal de fundering en het asfalt worden aangebracht. Deze tijdelijke afsluiting zal maximaal vijf dagen duren. Oorspronkelijk zou het tunneltje gedurende heel de reconstructieperiode gesloten blijven. Deze zou duren tot en met eind oktober.

De reconstructie van het wijkdeel in de Valuwe is eind augustus van start gegaan. Gemeente Cuijk: “Globaal gaat het om het gebied Karel Doormanstraat, Jan Campertstraat, Titus Brandsmastraat, Regiment Stoottroepenstraat, Anne Frankstraat en de Professor van de Brinkstraat. De reconstructie houdt in dat het riool wordt vervangen en dat een regenwaterriool wordt aangelegd. Ook kabels en leidingen worden vervangen. Daarna worden deze straten opnieuw ingericht. Het werk wordt uitgevoerd door de Cuijkse aannemer Infrascoop.”

Meer berichten