<p>Sjoerd Meijer (l) en Bart Vaessen (r)</p>

Sjoerd Meijer (l) en Bart Vaessen (r)

Schouwburg Cuijk gaat verder met Raad van Toezicht

  •   keer gelezen

CUIJK | Bart Vaessen is onlangs benoemd tot directeur-bestuurder van Schouwburg Cuijk. De schouwburg heeft een nieuwe bestuursvorm en gaat verder met een Raad van Toezicht. Sjoerd Meijer, die 23 jaar directeur was, gaat zich volledig toeleggen op de programmering, inclusief coproducties en samenwerkingen.

De nieuwe bestuursvorm en directiewijziging komt voort uit het bedrijfsplan van de schouwburg, waarin de transformatie van de organisatie een belangrijk onderdeel is. Deze was nodig door het groeiende publieksbereik, het financieel en maatschappelijk belang.

Vaessen, in 2020 begonnen als zakelijk directeur van de schouwburg, blijft in elk geval tot 2022, een jaar langer dan aanvankelijk gepland. Vanwege de coronapandemie is een aantal projecten, zoals de zakelijke kant en horeca, niet of nauwelijks van de grond gekomen.

In zijn nieuwe rol heeft Vaessen niet alleen de dagelijkse leiding, maar is hij ook verantwoordelijk voor het beleid. De Raad van Toezicht, onder voorzitterschap van Rob Hoffmann, fiatteert en houdt toezicht op de uitvoering. In 2023 draagt Vaessen het stokje over aan een nieuw te vormen directie.

Sjoerd Meijer is per 1 september teruggetreden uit de directie. Hij is voor de komst van Vaessen al minder gaan werken en concentreert zich verder op zowel het professionele programma als coproducties en andere lokale projecten en culturele samenwerkingen.

Meer berichten