De eerste kermisexploitanten zijn al op het Weijerplein te vinden.
De eerste kermisexploitanten zijn al op het Weijerplein te vinden. (Foto: SK-Media)

Voorbereidingen afscheid gemeente Boxmeer in volle gang

  •   keer gelezen

BOXMEER | De voorbereidingen voor de kermis in Boxmeer zijn begonnen. Meerdere exploitanten zijn al druk in de weer om het Weijerplein klaar te stomen voor het feestelijke gemeenteafscheid. Ook op het Raadhuisplein steekt men de handen uit de mouwen. Hier wordt een grote tent opgebouwd om de festiviteiten te huisvesten.

De kermis past binnen het afscheidsprogramma van de gemeente Boxmeer en is speciaal bedoeld voor de jeugd. “Al is deze kermis kleiner van opzet dan de eerder beoogde megakermis en ook kleiner dan de jaarlijkse kermis, we hopen dat we er veel kinderen en jongeren een plezier mee doen” aldus wethouder Willy Hendriks- van Haren Om de kleinsten tegemoet te komen heeft de gemeente iedere basisschoolleerling binnen haar grenzen een viertal vrijkaartjes cadeau gedaan. De kermis vindt plaats van vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 september.

Op zaterdag 18 september is er op het Raadhuisplein in Boxmeer het feestelijke afscheid van burgemeester Van Soest en de gemeente Boxmeer. Van 15.00 tot 19.00 uur is er een feestelijk programma. Iedere inwoner van de gemeente is uitgenodigd om deel te nemen. Vanwege de coronamaatregelen kunnen maximaal 750 mensen aanwezig zijn. Het is dus belangrijk jezelf wel even aan te melden. Ook moet er bij de entree om een vaccinatie- test- of herstelbewijs EN identiteitsbewijs worden gevraagd. Wethouder Hendriks-van Haren geeft aan dat er nog voldoende plekken beschikbaar zijn. “Meld je dus gauw aan. We hebben een geweldig mooi programma!”

Meer berichten