<p>De Lionsclub doneert &euro;5000 euro aan stichting Mysa Nairobi en Save the Children.</p>

De Lionsclub doneert €5000 euro aan stichting Mysa Nairobi en Save the Children.

(Foto: )

16e Lions Golfdag groot succes!

  •   keer gelezen

AFFERDEN | Vrijdag 10 september hebben we voor de 16de keer onze golfdag mogen organiseren op Golfbaan Bleijenbeek in Afferden. Vorig jaar kon dit jaarlijkse toernooi niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar kon het wel. Met enkele aanpassingen in het programma hebben we een prachtig Lions golftoernooi gehad. Het weer was prima en de sfeer onder de deelnemers was top! De ondersteuning van de regionale horeca tijdens het toernooi maakte de dag helemaal geweldig! Bruur culiniar , Riche, de Plasmolense hof, Old Inn, Landgoed Beijenbeek, Wijn van Louise en Bos café het Rimpelt hebben onze deelnemers weer verwend! Zoals altijd hebben we als Lionsclub het doel om met de opbrengst anderen te steunen. Dit jaar is de opbrengst voor de stichting Mysa Nairobi en Save the Childeren!

Mysa Nairobi wil als stichting in het algemeen de jeugd in de sloppenwijken van Nairobi – Kenia perspectief bieden! Fysiotherapeuten Harold Band en Erwin Jansen van ESP Gennep vervullen de doelstelling van Mysa door zich belangeloos in te zetten met hun professionele expertise. Zij richten zich er vooral op om de jeugd te leren sporten en samenwerken, maar ook door het faciliteren van een opleiding en het overbrengen van kennis over verzorging en EHBO. Verder hebben zij bijgedragen aan het oprichten van een bibliotheek, waardoor algemene kennis makkelijk toegankelijk wordt. Voetbal is de kapstok om deze activiteiten over te brengen bij de meisjes en jongens uit een van de armste delen van onze wereld. Kortom twee prachtige mensen uit onze regio die zich hier persoonlijk voor inzetten en die wij door deze golfdag kunnen ondersteunen met €5000,- Geld waarmee zij meer mensen met een verstandelijke handicap willen betrekken in hun doelstelling. 

De stichting Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld, die alles op alles zet om het leven van kinderen te verbeteren. Ze zijn daar waar kinderen en hun families dat het hardst nodig hebben. Onvoorwaardelijk. Door kinderen een gezonde start te geven en de kans om te leren. En te beschermen tegen honger, misbruik, verwaarlozing en uitbuiting. 

Meer berichten