Doelman Ralph Vos (links) hield UDI'19 in Klein-Zundert overeind met enkele reddingen. Foto: Peter Kuijpers

UDI’19 dankt Ralph Vos voor zwaarbevochten punt bij Moerse Boys

Voetbal 1.181 keer gelezen

KLEIN-ZUNDERT | UDI’19/CSU heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Moerse Boys. De Udenaren hadden het zwaar, maar knokten zich zondagmiddag in West-Brabant uiteindelijk naar een 0-0 gelijkspel. Daar mocht UDI’19 vooral doelman Ralph Vos voor danken.

Op papier leek UDI een tegenstander te treffen die te kloppen was, want Moerse Boys was dit seizoen nog niet in goede doen. Vooral scoren is wat de Zundertse formatie slecht afgaat. Dat bleek (gelukkig) voor UDI ook in het treffen tussen beide ploegen, want de thuisploeg domineerde vanaf de start en creëerde tal van kansen. Joris Goossens leek ook al snel voor 1-0 te zorgen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Op dat moment had trainer Lodewijk de Kruif al een wissel door moeten voeren, want Roald van Hout viel na tien minuten uit met een (ernstige) enkelblessure. Thijs van der Linden nam zijn plek in, maar het bleef zeker voor rust zoeken voor UDI, dat ook al niet kon beschikken over Dennis Janssen en slechts eenmaal -uit een hoekschop- gevaarlijk werd. De beste kansen bleven voor Moerse Boys, dat halverwege het eerste bedrijf een penalty kreeg. Daan van den Broek zag zijn pingel echter uit de hoek geranseld worden door Ralph Vos, die ook in het restant van de eerste helft een paar keer zijn ploeg overeind hield.

Aan elkaar gewaagd
In de tweede helft waren beide ploegen duidelijk meer aan elkaar gewaagd en UDI kreeg ook mogelijkheden. Jeroen van Schoonhoven (naast) en Jaouad Chraou (kopbal) waren dicht bij de 0-1, maar de allergrootste kans was voor Moerse Boys. Buiten bereik van Vos werd een hoekschop op de paal gekopt. Het was twintig minuten voor het einde meteen het laatste grote wapenfeit, want het duel bloedde daarna wat dood. Een punt en de nul dus voor een wat gehavend UDI’19, dat zich handhaaft op plek vier (met zeven punten uit vier duels).
Laagvlieger Orion Nijmegen is komende zondag te gast op sportpark Parkzicht in Uden.