Foto: Waterschap Aa en Maas

Digitale bijeenkomst over herinrichting Lage Raam

  •   keer gelezen

REGIO | Op donderdag 30 september 2021 van 19.30 uur tot 21.00 uur organiseert Waterschap Aa en Maas een digitale bijeenkomst over de herinrichting van de Lage Raam. We gaan de Lage Raam tussen de Hapseweg (N264) en de Egweg (Escharen) ontwikkelen tot een meer natuurlijke beek en een robuust watersysteem. Tijdens de bijeenkomst worden de inrichtingsopgave, het proces en de planning van het project toegelicht. Via een live chat kunnen deelnemers vragen stellen aan het projectteam.

De herinrichting van de Lage Raam is onderdeel van het Gebiedsplan Raam en de Verborgen Raamvallei. In het gebied rondom de Raam in de gemeenten Cuijk, Grave, Mill en St. Hubert hebben we samen met gebiedspartners gezocht naar oplossingen om meerdere doelen op het gebied van water, natuur, landbouw, recreatie, bereikbaarheid en cultuurhistorie met elkaar te verenigingen. Met de vaststelling van het Gebiedsplan Raam hebben de gebiedspartners afgesproken dat ze toe willen naar een robuust watersysteem, dat in staat is om de toekomstige klimaatveranderingen op te vangen, zowel in de zomer als in de winter.

Samen met de omgeving - digitale bijeenkomst
We hebben momenteel enkele denkrichtingen en gaan hierover graag met de omgeving in gesprek. Dit gaat op verschillende manieren: via de digitale bijeenkomst op 30 september, via schetssessies met direct belanghebbenden, een begeleidingsgroep en via individuele gesprekken. De informatieavond op 30 september is digitaal. Deelnemen kan gemakkelijk en veilig vanuit huis. Tijdens deze bijeenkomst wordt de inrichtingsopgave, het proces en de planning van het project gepresenteerd door het projectteam en is er de mogelijkheid om vragen te stellen via de chat. Start van de presentatie is om 19.30 uur en afronding rond 21.00 uur. Aanmelden kan via www.aaenmaas.nl/lageraam. Iedereen die zich heeft aangemeld ontvangt een directe link naar de bijeenkomst en informatie over hoe deel te nemen.

Meer informatie en digitale nieuwsbrief
Op de projectpagina www.aaenmaas.nl/lageraam kun je meer informatie vinden over het project en de planning. Ook is er op de projectpagina de mogelijkheid om je aan te melden voor de digitale nieuwsbrief van de Verborgen Raamvallei. Via deze nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden van bijeenkomsten en ontwikkelingen over het project.

Meer berichten