Peter Gijsbers, Robin Konings, Richard Teunesen en Bart Schellekens (v.l.n.r.) zijn er helemaal klaar voor. (foto: Dorry Smeets)
Peter Gijsbers, Robin Konings, Richard Teunesen en Bart Schellekens (v.l.n.r.) zijn er helemaal klaar voor. (foto: Dorry Smeets) (Foto: )

Rolstoelbasketbalwedstrijd in Pica Mare: Doe mee!

  •   keer gelezen

GENNEP | Al eerder gepland, maar door corona uitgesteld. In samenwerking met Koprol uit Nijmegen organiseert Gennep Cougars op zondag 3 oktober een oefenwedstrijd. Iedereen die dit eens wil ervaren, kan meedoen.

Door Dorry Smeets

Hij kwam vorig jaar met het idee: Bart Schellekens uit Gennep. “Ik heb spina bifida en zit al 17 jaar in een rolstoel. Toen ik in 2019 in de Maartenskliniek lag heb ik rolstoelrugby gedaan. Dat vond ik hartstikke leuk. Ik fitness wel, maar zou heel graag meedoen aan een teamsport. Daarom heb ik Gennep Cougars benaderd.” Dat werd gelijk opgepakt door voorzitter Richard Teunesen: “Ik ben altijd op zoek naar kansen en wil graag elke vorm van basketbal aan de mensen laten zien. In Nijmegen zit wel een club, maar dat is toch een afstand. Het zou geweldig zijn als we hier een rolstoelteam zouden krijgen. Met Tijn Wabeke van Uniek Sporten ben ik met Bart gaan praten. Tijn kende Robin Konings, die coördinator is van Koprol. Deze stichting zet zich – net als Uniek Sporten – in voor sporten voor mensen met een beperking. Robin vond het een goed idee om in Gennep een demowedstrijd te houden met rolstoelbasketbalteam 024 On Wheels uit Nijmegen. En toen kwam corona.”

Meedoen
“Op het moment dat de coronamaatregelen minder werden, heb ik het opnieuw aangekaart”, vertelt Bart, “en ik ben heel blij dat dit georganiseerd wordt.” Op zondag 3 oktober vindt de demowedstrijd plaats in sporthal Pica Mare. Richard: “We beginnen om 13.00 uur met een clinic, waarbij iedereen de spelregels leert en je kunt oefenen. Daarna gaan we spelen tegen 024 On Wheels. Koprol zorgt voor de rolstoelen.” Op de vraag wat er gebeurt als mensen vallen, antwoordt de voorzitter lachend: “Die rapen we direct op, behalve als we achter staan; dan laten we ze gewoon liggen.” Iedereen uit de hele regio mag meedoen aan deze wedstrijd: jong, oud, man, vrouw, valide of mindervalide.

Aanmelden kan bij Richard: 06-42561821 of via gennepcougars@gmail.com met vermelding van naam en leeftijd. Beide heren doen uiteraard mee en hebben er heel veel zin in. “Als dit een succes is, gaan we dat vaker doen”, laat Richard weten. “En bij veel interesse kunnen we kijken of we een rolstoelteam kunnen formeren. Dit is misschien het begin van een avontuur, waardoor je de gehandicaptensport in Gennep op de kaart kunt zetten.” Waar Bart aan toevoegt: “Het zou geweldig zijn als dat gaat lukken.”

Meer berichten