<p>We zoeken een organist/pianist die als eerste zich thuis voelt tussen senioren en die gewend is om kerkmuziek te spelen.</p>

We zoeken een organist/pianist die als eerste zich thuis voelt tussen senioren en die gewend is om kerkmuziek te spelen.

(Foto: )

Gemengd Koor Rijkevoort zoek organist

  •   keer gelezen

RIJKEVOORT | De Kerk van Rijkevoort is in 2016 gesloten. Maar met het sluiten van de kerk is het Gemengd Koor Cantamus niet ter ziele gegaan. Dirigente Els Thijssen, organist Jan Willems en 28 leden hebben besloten om door te gaan. Er werd gezocht naar mogelijkheden om in andere kerken op te treden. Beugen en Oploo brengen uitkomst. 

En dan komt die vreselijke coronaperiode. Anderhalf jaar heeft men niet mogen zingen. Wat waren we blij dat we op 9 september 2021 weer konden gaan repeteren. Maar wie sluiten aan?

Voor de zomervakantie heeft het bestuur geïnventariseerd wie door willen en wie afhaken. De dirigente gaat door, de organist gaat door en 20 leden gaan zeker door. Een hele goede basis om door te gaan aldus het bestuur.

Maar op de eerste repetitie moeten we vaststellen dat onze organist Jan Willems, wonende in woonzorgcentrum Sint Anna, ziek is geworden. Zijn gezondheid is verslechterd. Hij besluit om niet meer te spelen.

Naast het Gemengd Koor speelde Jan Willems ook piano bij het seniorenkoor “Zangersvreugd” in Rijkevoort. Dus ook daar missen we de organist enorm. 

Het seniorenkoor Zangersvreugd, 28 leden, oefent elke dinsdag van 09.15 tot 10.45 uur het dorpshuis De Poel in Rijkevoort. Dirigente is Els Thijssen uit Haps. 

Het gemengd koor, 20 leden oefent elke donderdag in het dorpshuis van Rijkevoort van 19.30 tot 21.30 uur. Zo mogelijk wordt deze tijd in de wintertijd vervroegd omdat leden dat niet meer laat op straat zijn. Ook hier is Els Thijssen de dirigente. Dit koor zingt voornamelijk kerkliederen en het liefst meerstemmig. Men wil graag weer optreden in de kerk van Beugen, elke 1e zaterdag van de maand om 19.00 uur en in de kerk van Oploo eens in de 2 maanden op zondagmorgen.

We zoeken een organist/pianist die als eerste zich thuis voelt tussen senioren en die gewend is om kerkmuziek te spelen.

Voor informatie: martien28@hotmail.com

Meer berichten