Leden van het Sint Matthiasgilde.
Leden van het Sint Matthiasgilde. Foto: Archief.

Sint Matthiasgilde Oploo bezorgt Land van Cuijk Brabants Kampioenen

Algemeen 537 keer gelezen

LIESHOUT / OPLOO | Vendeliers, tamboers, bazuinblazers en de standaardruiter van het Sint Matthiasgilde Oploo, allen reisden ze zondag 19 september af naar Lieshout om te strijden voor de Brabantse kampioenstitels. Het organiserende Sint Servatiusgilde Lieshout en natuurlijk alle deelnemers werden getrakteerd op een stralend zonnige septemberdag. 

Het was het eerste grotere gilde-evenement sinds de start van de corona-perikelen, waarbij gildebroeders en –zusters uit heel Brabant elkaar eindelijk weer konden treffen voor zowel verbroedering als onderlinge competitie. Daarbij behaalden de Oploose deelnemers een reeks prijzen in verschillende categorieën en zetten daarmee gildekring Land van Cuijk, en natuurlijk de toekomstige gemeente, wederom op de Brabantse kaart. 

Een overzicht van de prijswinnaars:

  • Brabants Kampioen Bazuinblazen Klasse C: Lucie van Riet
  • Brabants Kampioen Vendelen Klasse A: Ruud van den Hoogenhoff
  • Brabants Kampioen Vendelen Klasse 50+: Marc Ermens
  • Brabants Kampioen vendelen groepen 5 of meer personen: Marc Ermens, Mat Ermens, Barry van de Vorst, Bas de Rijck en Ruud van den Hoogenhoff
  • 2de prijs Bazuinblazen Klasse C: Haida Hubers
  • 2de prijs Standaardrijden: Emiel van de Weijer

Lucie van Riet en Haida Hubers zetten allebei een knappe prestatie neer: zij begonnen pas een jaar geleden als kersverse gildezusters vanaf nul met bazuinblazen. Beiden behaalden ook promotie en zullen volgend jaar uitkomen in de Klasse B. Standaardruiter Emiel van de Weijer behaalde ook zijn eerste prijsje als gildebroeder. Het is uiteraard te hopen dat het gildewezen volgend jaar weer volop tot leven komt en dat gezellige en mooie bijeenkomst als deze weer vaker zullen plaatsvinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant