<p>Kom jij ook proeven?</p>

Kom jij ook proeven?

Hapse wijngaard gooit de deuren open

  •   keer gelezen

HAPS | Na een jaar gedwongen rust gooit de Hapse wijngaard “Het Putsel” de deur (en het hek) weer wijd open om iedereen de kans te geven met eigen ogen te zien hoe je druiven teelt en hiervan wijn maakt. Bovendien is iedereen uitgenodigd om de wijnen van “Het Putsel” (gratis) te proeven. Ze zijn er in rood, wit en rosé.

Twee jaar geleden bezochten zo’n 300 mensen de wijngaard achter het monumentale boerderijtje en genoten van het prachtige weer, het mooie domein, de lekkere wijnen en het schitterende optreden van de Boxmeerse blaaskapel Štestí. Na een jaar van gedwongen rust kan de kapel niet wachten om ook dit jaar weer van zich te laten horen.

Natuurlijk wordt ook de steenoven weer opgestookt waarin het lekkerste stokbrood zal worden bakken dat zich zo mooi laat combineren met een fris glas wijn.

Wat dit jaar anders zal zijn is het vooruitzicht op de oogst. Het seizoen begon weliswaar goed door het uitblijven van nachtvorst en redelijk weer tijdens de bloei, maar de vele regenbuien zorgden daarna voor fikse besmettingen met echte en valse meeldauw. Daarnaast liet de zon het te vaak afweten, waardoor het suikergehalte van de druiven op dit moment nog veel te laag is. Maar door de schimmelinfecties kan de pluk ook weer niet te lang worden uitgesteld. Al met al wordt het spannend hoe de oogst uit zal vallen. In het laatste weekend van september hangen de meeste druiven nog te wachten op de bezoekers.

Iedereen is welkom op zaterdag en zondag 25 en 26 september, beide dagen van 11 tot 17 uur, Zondagmiddag treedt blaaskapel Štestí op van 13.30 tot 15.00 uur en zal zorgen voor een Tsjechisch (of Oostenrijks?) sfeertje. Parkeergelegenheid in de wei: Putselaarstraat 7, 5443NG Haps.

Meer berichten