<p>Het was een feestelijke uitreiking met een officieel tintje.</p>

Het was een feestelijke uitreiking met een officieel tintje.

(Foto: Gemeente Boxmeer)

De vele gezichten van dementie in de gemeente Boxmeer: Eerste exemplaren van boekje ‘Kijk!’ uitgereikt aan inwoners

  •   keer gelezen

BOXMEER | Wethouder Hendriks-van Haren reikte woensdag de eerste exemplaren van het boekje “Kijk!” uit aan de inwoners uit de gemeente die met hun persoonlijke verhaal over dementie in dit boekje staan. “Kijk!” heeft als ondertitel “De vele gezichten van dementie in de gemeente Boxmeer”. 

Behalve portretten en verhalen van inwoners uit de gemeente, bevat het boekje ook algemene informatie over de ziekte dementie en over ondersteuning bij de ziekte. Het boekje is gemaakt op initiatief van de Kerngroep Dementievriendelijk Boxmeer en past uitstekend bij de wens om dementie uit de taboesfeer te halen en meer zichtbaar te maken. Mensen met dementie wonen immers gewoon thuis en willen zo lang mogelijk met alles meedoen. “Kijk!” wil er aan bijdragen dat we de mens met dementie zien.

Het boekje komt op diverse plekken beschikbaar voor iedereen die daar belangstelling voor heeft. Het is te vinden in onder andere de bibliotheken, gemeentehuis, verzorgingshuizen, gemeenschapshuizen, boekhandel, wachtkamers van huisartsen etc. Wie belangstelling heeft, is van harte welkom om een exemplaar mee te nemen. 

Vanwege de coronamaatregelen was de uitreiking op 22 september in een kleinere groep, met vooral degenen die hebben meegewerkt aan het boekje en enkele familieleden. Desalniettemin was het een feestelijke uitreiking met een officieel tintje. 

Meer berichten