<p>Heb jij nog oude kleding die je nooit meer draagt?</p>

Heb jij nog oude kleding die je nooit meer draagt?

(Foto: Millse Missie Vrienden)

Millse Missie Vrienden zamelen opnieuw kleding in voor Centre Simama

  •   keer gelezen

MILL | Helaas komt er in Nederland nog te veel bruikbaar textiel terecht in de blauwe afvalzakken. In Mill is dit ongetwijfeld minder. Dat komt mede omdat de Millse Missie Vrienden drie keer per jaar, de tweede zaterdag van april, juli en oktober, kleding en textiel inzamelen. En dat al ruim 30 jaren lang! Textiel dat voor hergebruik is kan bij hen gratis worden ingeleverd. Veel inwoners, maar ook daarbuiten met contacten in de gemeente Mill, bewaren het voor Centre Simama in Congo.

Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd. Goede kleding en schoenen kunnen opnieuw gedragen worden. Dit is in de gemeente Mill rond de 90%. De overige textiel wordt verwerkt tot nieuwe producten. Kleding die geschikt is voor Afrika wordt onder andere verscheept naar Congo zodat ook Centre Simama hier weer gebruik van kan maken. Hier nemen lokale ontwikkelingsorganisaties de verantwoordelijkheid om te zorgen dat het bij de juiste mensen terecht komt. Zij die het nodig hebben. Afgedankte kleding krijgt zo een tweede kans, want veel wat wij afdanken wordt elders met open armen ontvangen.

Wat wordt met open armen ontvangen?
Textiel is niet alleen die fijne zomerbroek die versleten is of die blouse die uit de mode is. Textiel is alles wat gemaakt is van stof. Dus ook gordijnen, vaatdoeken, kussenhoezen en badlakens Niet alleen wat nog gedragen kan worden, maar ook wat kapot en versleten is. Naast textiel zijn ook schoenen (aan elkaar gebonden), laarzen, riemen, tassen en knuffels welkom. Wel droog en niet extreem vuil.

Centre Simama
Voor het inzamelen van deze kleding krijgen de Millse Missie Vrienden een vergoeding wat overgedragen wordt aan Centre Simama. Dit geld wordt met name gebruikt als een zogenaamd sociaal fonds (bij ons bekend als sociale bijstand). Mensen worden bij noodzaak bijgestaan met materiaal en slechts zeer beperkt met geld. “Centre Simama” betaalt ter voorkoming van contanten in de hand.

Laatste inzameling
Zaterdag 9 oktober vindt de laatste kledinginzameling van dit jaar plaats. Maar blijf sparen en bewaren, want ook in 2022 blijven de Millse Missie Vrienden doorgaan ondanks dat gemeente Mill & Sint Hubert zich samenvoegt tot gemeente Land van Cuijk. Leden en vrijwilligers van de stichting “Millse Missie Vrienden” zien uw zakken kleding, goed dichtgebonden, graag tegemoet.

Mill: van 10.00 tot 16.00 uur op de markt / Burgemeester Verstraatenlaan

In Sint Hubert op het parkeerplein aan de Pastoor Jacobsstraat en in Wilbertoord in de Kiosk. Beide plaatsen van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer berichten