<p>Gefeliciteerd Martin!</p>

Gefeliciteerd Martin!

(Foto: SK-Media.)

Martin Strijbosch benoemd tot ‘Lid in de orde van Oranje Nassau’

  •   keer gelezen

SINT HUBERT | Medeoprichter van de Heemkunde Sint Hubert Martin Strijbosch werd zaterdag benoemd tot ‘Lid in de orde van Oranje Nassau’. Uit handen van burgemeester Antoine Walraven ontving hij in gemeenschapshuis De Jachthoorn in Sint Hubert de eervolle onderscheiding. 

Als voorzitter zet Martin zich nu al 25 jaar voor deze stichting in. Dit doet hij ondermeer door het opzoeken van gegevens bij het Kadaster en de burgerlijke stand. Zo heeft Martin vele gebouwen, eigenaren en bewoners in Sint Hubert in beeld gebracht. 

Martin maakt sinds 2000 foto’s van huizen, nieuwe wegen en nieuwe bouwactiviteiten waarmee hij inmiddels een groot digitaal archief heeft opgebouwd. Hij heeft zich ook actief ingezet bij de opzet van de website, de uitgifte van boeken vanuit de Heemkunde en de jaarlijkse open monumentendag.

Martin is een kartrekker die iedereen bij elkaar weet te houden en in iedereen het goede naar boven haalt. Een harde werker, die zelfs het land door gaat om spullen op te halen voor bijvoorbeeld tentoonstellingen. Door het jarenlange speur- en uitzoekwerk heeft Martin gezorgd voor een mooie documentatie van de panden, eigenaren, gezinssamenstellingen en dergelijke in Sint Hubert. 

Meer berichten