'Onze kinderen, onze keuze!'
'Onze kinderen, onze keuze!' (Foto: SK-Media)

Corona- en QR-demonstratie in Cuijk: ‘We zijn geen personen meer in vrijheid’

  •   keer gelezen

CUIJK | Onder leiding van de Cuijkse politica Luud Klarenbeek werd zaterdag een demonstratie georganiseerd tegen de QR-maatregelen van de overheid. Bewapend met borden voorzien van teksten en een busje met een bewerkte foto namen de demonstranten een plek in op het Cuijkse Louis Jansenplein. Hier lieten ze duidelijk blijken het niet eens te zijn met het vaccinatie- en coronabeleid van de overheid.

“Ik zie t somber in…” aldus Klarenbeek. “De toekomst van onze kinderen, alle kinderen. Hoe kan je kinderen verantwoordelijk stellen voor het laten toedienen van een experimenteel gentherapie? Mijn vier pubers hebben nog moeite om verantwoordelijk te zijn voor hun fiets sleutel of huissleutel of de schuurdeur op slot te doen, of hun kamers op te ruimen? Laat staan om een weloverwogen keuze te maken wat betreft het wel of niet laten vaccineren!”

Ook de nieuwe regels omtrent de corona QR-codes stroken niet met de wensen van Klarenbeek en haar medestanders. Ze zouden een staat van ‘medische apartheid’ in de hand helpen. “Daarom heb ik mega grote stickers besteld voor beide zijden van mijn busje. Hierop ben ik te zien met mijn vier kinderen als een happy gezin. Alleen onze hoofden zijn weg geplakt met een QR code. Want zo is hoe ik het nu zie en voel. We zijn geen personen meer in vrijheid, we worden QR codes van de staat!” Door de codes te scannen komt men bij verschillende websites met meer informatie over Klarenbeek en haar standpunten. 

Vredig en netjes
Klarenbeek was vastberaden het een vredige demonstratie te houden. Met picknickkleedjes, broodjes en koffie lieten de demonstranten de bijeenkomst rustig verlopen. “Dat vind ik heel belangrijk” stelt Klarenbeek. “Ik heb alles ook netjes doorgegeven bij de gemeente. We willen gewoon duidelijk ons punt maken. Als ouder voel ik me verplicht en geroepen om op te staan. Niet alleen voor mijn eigen vier prachtige kinderen, maar voor alle kinderen. En dat opstaan, dat kan het beste op een nette manier.”

Meer berichten