Zowel de grote gele crashtender (links) als de knipdemonstratie (rechts) trokken veel bekijks. (Foto: SK-Media).
Zowel de grote gele crashtender (links) als de knipdemonstratie (rechts) trokken veel bekijks. (Foto: SK-Media). (Foto: )

Brandweerkazerne Oeffelt ‘schitterend’ geopend

  •   keer gelezen

OEFFELT | Hoewel de Oeffeltse brandweer al enige tijd kon uitrukken vanuit de brandnieuwe kazerne, moest deze nog steeds officieel worden geopend. Afgelopen weekend was hiervoor het perfecte moment. Met een besloten plechtigheid op zaterdag en een feestelijke open dag op zondag, hebben de Oeffeltenaren op gepaste wijze het prachtige en duurzame hoofdkwartier ingeluid.

Het was burgmeester Karel van Soest die zaterdagmiddag samen met postcommandant Henk van den Hoogen een amberboom plantte bij de nieuwe kazerne. Tot zijn grote verrassing ontving de postcommandant niet veel later de eervolle ‘Speld van Verdienste’ uit handen van de burgervader. Hiermee uitte Van Soest zijn dank voor Van den Hoogens jarenlange inzet. 

Henk blikt vol enthousiasme terug op het feestelijke en zonovergoten weekend. Niet alleen vanwege de eervolle onderscheiding. Juist de drommen mensen die naar de open dag kwamen maken een trotse postcommandant. “Het was druk, ik hoorde alleen maar positieve reacties, het was schitterend!”

Op de open dag kon men genieten van spectaculaire brandweerdemonstraties van onder andere het korps van Gennep en Cuijk. Het openknippen van een auto om inzittenden te bevrijden behoorde tot de absolute hoogtepunten. Maar ook de crashtender van Vliegbasis Volkel trok bekijks. Henk: “Daar stonden echt lange rijen mensen bij, wachtend tot ze binnen een kijkje mochten nemen.” De vliegtuigblusser mocht ook tot tweemaal toe de spierballen tonen middels een indrukwekkende sproeidemonstratie op het nabij gelegen weiland.

Tussen de demonstraties door kon het publiek rustig de nieuwe kazerne verkennen. “We zijn zo gigantisch tevreden over de nieuwe post” sluit Henk af. “Het laat goed zien wat je kunt bereiken als je de juiste mensen vanaf het begin al bij het proces betrekt. Alles ziet er schitterend uit, is uiterst duurzaam en voldoet aan al onze wensen.”

Meer berichten