<p>Wiljan Laarakkers (Laarakkers), Ren&eacute; van der Vleuten (Globemilk) en Karel Jennissen (N+P Group) zijn genomineerd voor Opmerkelijk Ondernemer van het Jaar.</p>

Wiljan Laarakkers (Laarakkers), René van der Vleuten (Globemilk) en Karel Jennissen (N+P Group) zijn genomineerd voor Opmerkelijk Ondernemer van het Jaar.

(Foto: John Smits)

Ondernemersprijs nomineert oud-winnaars voor Opmerkelijk Ondernemer

  •   keer gelezen

CUIJK | Wiljan Laarakkers (Laarakkers), Karel Jennissen (N+P Group) en René van der Vleuten (Globemilk) wonnen alleen de Ondernemersprijs. Nu zijn ze genomineerd voor Opmerkelijk Ondernemer van het Jaar. “Zij sprongen eruit toen we alle ondernemers uit de eerdere jaren onder de loep namen”, aldus Martin van Collenburg, voorzitter van Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg.

In het kader van het 25-jarig bestaan heeft de selectiecommissie namelijk alle – ruim negentig – oud-winnaars, genomineerden en starters besproken. De voormalig winnaars van 2007 (Jennissen), 2011 (Laarakkers) en 2017 (Van der Vleuten) zijn vervolgens bezocht door de jubileumjury, bestaande uit Harry Cox, Jan van Raaij en Jaap Schipper. Tijdens de uitreiking van de Ondernemersprijs – op donderdag 4 november in het Inspyrium in Cuijk – licht de jury deze keuze toe.

Kennisfestival
Dat kan de bezoeker van de Ondernemersprijs vanaf 17.00 uur ook zelf ervaren tijdens het Kennisfestival, dat voorafgaat aan de uitreiking. Deze drie ervaren ondernemers  klimmen dan het podium op om een presentatie te verzorgen tijdens het Kennisfestival. Wiljan Laarakkers en Boyk Martens (Martens Democon) presenteren ‘Hoe leidt netwerken tot een succes’. Karel Jennissen en Dirk Ebben (Boomkwekerij Ebben) bespreken ‘De noodzaak van innovatie’. René van der Vleuten en Erik Verpoort (Bureau VET) gaan in gesprek over opvallen in de massa.

Eer
Toen de drie ondernemers op de hoogte werden gebracht van deze nominatie, hebben ze geen moment getwijfeld. Dat was wel anders de eerste keer, zo vertelt Karel Jennissen. “In 2007 zei ik eerst ‘ik doe niet mee’. Gelukkig deed ik dat wel, want het was een prachtige journey’.” Dat beaamt ook René van der Vleuten. “Het was een geweldige ervaring in 2017. Ik ben zo blij als een kleine jongen dat ik hier nu weer mag staan.”

Jonge ondernemers
Wiljan Laarakkers vindt het belangrijk dat de Ondernemersprijs het vizier nu ook heeft gericht op jonge ondernemers. Dit jaar maken de jonge ondernemers Arno van Lankveld (AVL Motion), Marloes Kepser (Kepser) en Wout Seuren (KWS Seuren) namelijk kans op de felbegeerde Ondernemerprijs. Laarakkers vertelt: “Ik denk dat het stimuleren van jonge ondernemers - ze naar een hoger level brengen - echt een goede keuze is. We zijn hier met z’n allen goed bezig in deze mooie regio, maar we hebben die jonge ondernemers straks keihard nodig.”

Ondernemersfestival
Op de jonge ondernemers kan nu gestemd worden voor de publieksprijs via www.deondernemersprijs.nl. Daar koop je ook je kaartjes voor het kennisfestival en de uitreiking van de Ondernemersprijs. “Het belooft hét ondernemersfestival van de regio te worden. Een spetterend festijn waar we eindelijk ons 25-jarig jubileum kunnen vieren. Dit mag je echt niet missen!”, besluit Van Collenburg.

Meer berichten