<p>Een impressie van de plannen voor Hof Lindebeek.</p>

Een impressie van de plannen voor Hof Lindebeek.

(Foto: )

Er staat iets moois te koop in Stevensbeek

  •   keer gelezen

STEVENSBEEK | Het Hof Lindebeek in Stevensbeek begint steeds meer vorm te krijgen. Terwijl een 14-tal woningen onder vrolijk makende muziek al meer en meer gestalte krijgt, leggen Reuvers Duurzame Ontwikkeling en Makelaardij Twan Poels de laatste hand aan de opvolgende plannen. Achter het bekende en geliefde Stevenshof Klooster willen zij een gloednieuw, 23 woningen tellend complex realiseren. Belangrijkste speerpunt: Er gezamenlijk voor elkaar zijn. 

“Vanaf vandaag start de officiële verkoop!” Erwin Kersten van Makelaardij Twan Poels is enthousiast. De woningen verderop in aanbouw, vonden al rap een eigenaar. Of dit ook zo gaat gebeuren met dit concept, is vooralsnog koffiedik kijken. Al ziet Erwin geen beren op de weg. “Dit moet een woongemeenschap worden. Het idee is dat mensen gezamenlijk hier gaan wonen. Dat ze een beetje meer naar elkaar omkijken. Dat mensen elkaar versterken en er voor elkaar zijn.”

Rick Bosch van Reuvers Duurzame Ontwikkeling haakt aan en vertelt hoe dit wordt ingevuld: “Er komen drieëntwintig woningen. Twaalf koop- en elf huurwoningen.” Erwin: “Eigenlijk zijn het er vierentwintig” Rick: “Dat klopt. Die laatste wordt gemeenschappelijk. Daar kunnen mensen gezellig samenkomen voor een bakje koffie of als ze iets moeten bespreken of een feestje hebben. Dat wordt echt een ontmoetingsruimte.” Met ditzelfde idee wordt straks ook de tuin ingericht. Bewoners krijgen voor hun eigen privésferen een mooi balkon of terrasje. Maar in het gemeenschappelijke groen moet het gebeuren.” Gezellig sámen genieten van de rust en ruimte hier.”

Dit laatste is precies de reden waarom dit concept zo goed past in Stevensbeek. “Steeds meer mensen zoeken de dorpen op” ziet Erwin. “Juist omdat het er lekker rustig is!” Rick vult aan: “En Stevensbeek is zelf ook heel blij met de komst van dit project. Mede omdat we hierna het klooster gaan opknappen!” Hoe dit er precies uit gaat zien zal blijken met de tijd. Het tweetal spreekt in ieder geval over woningen met een zorgbestemming, en ‘zeer betaalbare starterswoningen’.
”Wat dit project nou extra mooi maakt is dat we inspelen op wat hier stond” vertelt Rick. “Daarachter stond bijvoorbeeld een koetshuis. De oude schuur, welke stond op de locatie van deze fase, was voorzien van donkeren houten gevelplanken. Die stijl laten we nu terugkomen in de nieuwbouw” De nieuw te realiseren gebouwen worden uiterst duurzaam. Om dit te bewerkstelligen wordt het bijvoorbeeld voorzien van speciale isolatie en houten gevelbekleding. “Daartoe behoren dus weer die donkere gevelplanken. Dat wordt heel mooi.”

Eind dit jaar zal de bouw van start gaan. “In 2023 moet het klaar zijn” verklaart Rick. Erwin: “Dus woon jij graag in een gezellige gemeenschap? Weet dat er iets moois te koop staat in Stevensbeek!”


Op dit braakliggende terrein zullen prachtige dingen worden gebouwd. - Foto: Mans Pere

Meer berichten