Dit schooljaar is weer een nieuwe lichting van zo’n 750 vmbo-leerlingen van het Elzendaalcollege, Metameer en Merletcollege gestart met Land van Cuijk Maasduinen On Stage.
Dit schooljaar is weer een nieuwe lichting van zo’n 750 vmbo-leerlingen van het Elzendaalcollege, Metameer en Merletcollege gestart met Land van Cuijk Maasduinen On Stage. (Foto: John Smits)

Land van Cuijk Maasduinen On Stage zoekt beroepsbeoefenaars

  •   keer gelezen

REGIO | Dit schooljaar gaat een nieuwe groep van zo’n 800 vmbo-leerlingen van het Merletcollege, Metameer en het Elzendaalcollege aan de slag met de 4e editie van het beroepsoriëntatieproject Land van Cuijk Maasduinen On Stage. En daar hebben ze het lokale bedrijfsleven bij nodig!

Als afsluiting vindt op 15 maart 2022 het Beroepenfeest plaats in het Inspyrium in Cuijk. De leerlingen gaan daar in gesprek met beroepsbeoefenaars uit allerlei branches. Ter plekke worden “matches gemaakt”, afspraken voor een werkbezoek op de Doe Dag. 

Extra Doe Dag
Op verzoek van deelnemers aan vorige edities is dit jaar naast 31 maart voor een extra Doe Dag op 29 maart gekozen. “Nu kunnen ze op meerdere momenten kleinere groepjes uitnodigen voor een werkbezoek’’, licht projectleider Sandra Reuvers toe. “Er is dan meer tijd en aandacht voor de leerlingen”. Ze kunnen in de praktijk zien en zelf ervaren wat een beroep inhoudt. En of ze het leuk vinden.

Waarom meedoen
“Er zijn voor vmbo-leerlingen zoveel interessante beroepsmogelijkheden in de regio’’, vertelt Reuvers. “Toch hebben ze daar zelf lang niet altijd een idee van. En ze moeten al op zo’n jonge leeftijd keuzes maken, laten we hen daar als scholen, ouders en het lokale bedrijfsleven samen bij helpen.” Ook bedrijven en organisaties uit omgeving Gennep, Bergen en Venray worden opgeroepen om mee te doen.
Meedoen met On Stage draagt bij aan een beter beroepsbeeld voor deze leerlingen. En is voor bedrijven meteen een kans om onder de aandacht te komen bij mogelijke toekomstige stagiaires en medewerkers.

Aanmelden
Intussen is de werving van ruim 250 beroepsbeoefenaren in volle gang. Doe ook mee en deel de passie voor je vak! Van kapper tot juwelier, van hondentrimmer tot verkoper, van architect tot vrachtwagenchauffeur en alles daartussen. Alle beroepen zijn welkom! Aanmelden kan op www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl, bedrijf en beroep zijn dan meteen zichtbaar. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom voor dit maatschappelijke project.

Meer berichten