Gefeliciteerd Jan!
Gefeliciteerd Jan! Foto: SK-Media

Vrijwilligerspenning voor Jan van Gils uit Cuijk

Algemeen 351 keer gelezen

De Vrijwilligerspenning gemeente Cuijk wordt toegekend en uitgereikt bij het afscheid van personen die zich op een bijzondere wijze vrijwillig voor een periode van in principe 16 jaar of langer hebben ingezet bij een vereniging of instelling in de gemeente Cuijk. 

CUIJK | Jan van Gils werd woensdagmiddag onderscheiden met de Vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk. De Cuijkenaar heeft een bijzonder groot deel van zijn 88 levensjaren besteed aan vrijwilligerswerk bij het KBO Ter gelegenheid van Jans tomeloze inzet mocht wethouder Hendriks deze eervolle onderscheiding aan hem uitreiken.

Liefst 22 jaar lang is Jan bestuurslid geweest van de KBO Cuijk Noord, Katwijk en Heeswijkse Kampen. Hij betekent veel voor de gemeenschap van Cuijk. Jans taak was onder andere de ledenwerving. Hierbij vond hij het belangrijk dat mensen gewezen werden op zaken en problemen die samenhangen met het aspect ‘ouder worden’, en wat de KBO hierin kon betekenen. Verder ging hij zeer actief te werk in het organiseren van ledenactiviteiten en droeg hij bij aan het informatiebulletin: dit werd maandelijks opgevrolijkt met stukken waarin hij op humoristische wijze zijn ervaringen uit het verleden met de lezers deelde. Daarbij zorgde hij ook dat de publicaties taalkundig in orde waren.

Kortom, Jan heeft altijd veel tijd in het vrijwilligerswerk gestoken. Dat verdient waardering en die waardering krijgt hij nu, want het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om aan hem de vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk toe te kennen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant