Het Weijerkoor Boxmeer is weer begonnen.
Het Weijerkoor Boxmeer is weer begonnen. Foto: FvdHe

Kom zingen bij het Weijerkoor!

Algemeen 763 keer gelezen

BOXMEER / SAMBEEK | We hebben al weer 2 repetities heerlijk gezongen onder leiding van onze nieuwe dirigent Hans van Zeeland. Zoals machines die lang stilstaan moesten ook onze stemmen weer gesmeerd worden. De dirigent voelde dat goed aan, zijn eigen stem was ook nog niet als vóór “corona”. Hij probeerde niets te forceren en liet het aan de zangers zelf over om te bepalen hoe ver ze konden gaan zonder hun stem geweld aan te doen.

Een nieuwe dirigent is even wennen, een andere persoon, een nieuwe aanpak, een uitstraling die kan schuren of juist verfrissend kan zijn. Welnu, dat laatste is het geval. Vol verwachting van twee kanten zijn we begonnen met voorzichtig aftasten en dat bleek gemakkelijker dan we hadden verwacht. Een ervaren, kundige dirigent met een gemoedelijke Brabantse inborst tegenover een gezellig maar ook gedisciplineerd koor dat opgelucht is weer te mogen zingen.

“We zullen doorgaan,” maar na enkele afmeldingen tijdens “corona“ hebben we wel behoefte aan meer zangers. We willen dynamiek in ons koor en dat kan alleen met nieuwe enthousiaste leden. We “zingen” het dan ook van de daken, schroom niet, kom een repetitie bijwonen en als je het niks vindt krijg je toch een drankje na afloop. Je zult zien, we zijn niet teveel eisend, we willen slechts mooie muziek maken in een ontspannen sfeer. Drempelvrees is niet nodig, we dragen je desnoods over de drempel!

Beter dan welke medicijnen ook blijkt zingen goed voor je gezondheid. Luister naar de wetenschappers -zij kunnen het weten- zingen houdt jong en verdringt negatieve gevoelens . Kortom, zingen maakt gelukkig. Kom het zelf uitproberen bij het Weijerkoor!

Het Weijerkoor is een gemengd koor van circa 40 leden dat werd opgericht in 1986. Minstens twee keer per jaar proberen we op te treden. We houden van klassieke werken maar ook hedendaagse muziek spreekt ons aan. Uiteraard staan we open voor nieuwe suggesties in samenspraak met de dirigent. We repeteren elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur, voorlopig in de Elsenhof in Sambeek. Na de repetitie is er vaak nog een gezellig samenzijn aan de bar.

Twijfel niet langer en neem contact op met ons secretariaat: secretariaat@weijerkoor.nl.

www.weijerkoor.nl                                                                

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant