“We zijn trots op jullie en dit geeft ons energie!”
“We zijn trots op jullie en dit geeft ons energie!” (Foto: Stichting Natuurgebied De Kuilen)

Meer dan 15 afvalzakken met troep; Opruimdag rondom De Kuilen geslaagd

  •   keer gelezen

LANGENBOOM | Natuurgebied De Kuilen bij Langenboom is weer schoon. Zaterdag 25 september trok een 28-tal vrijwilligers het gebied in om alles te ontdoen van zwerfafval, blikjes, flesjes, plastics en meer achtergelaten troep. Stichting Natuurgebied De Kuilen, de organisatie achter de opruimochtend, spreekt van een geslaagd initiatief.

“Mensen die elkaar niet of nauwelijks kenden gingen gehuld in gele hesjes, bewapend met opruim-knijpstokken en vuilniszakken, al gezellig speurend en buurtend de drie routes lopen” aldus een trots bestuur. “Ook nieuwe bewoners die nog maar enkele weken of maanden in Langenboom of Mill woonden waren spontaan van de partij.” Evenzo opmerkelijk was de vrijwillige inzet van Martha. Als aanwonende voelde ook zij zich geroepen om op haar 87ste de handen uit de mouwen te steken voor een schitterend schoon stukje natuur.

Vanaf de Langenboomseweg tot aan de Graafseweg werd er opgeruimd. Enkele duikers van Duikclub Sea Devils en mensen van visclub De Rietvoorn namen de plassen voor hun rekening terwijl groepjes van 3 a 4 man de oevers afspeurden. Het resultaat van deze goed geoliede samenwerking mag er zijn: “meer dan 15 goed gevulde afvalzakken met troep. Daarnaast werd, net naast de crossbaan, op 5m2 een 30-tal blikjes en gebroken flessen drankflessen opgeruimd. ”

“Dank en complimenten voor de inzet aan: Alle vrijwilligers, de duikclub Sea Devils, en visclub De Rietvoorn, de Gemeente Mill & St. Hubert voor het ophalen van het afval op maandag, degene die het gratis materiaal ter beschikking stelde, de anonieme sponsor van fruit & de sponsor van de consumpties ‘Goeie Dag’.” Aldus het bestuur van de Stichting. “We zijn trots op jullie en dit geeft ons energie!”

Meer berichten