Afbeelding
COLUMN

‘Ik zie geen wethouder die mijn seksleven kan stimuleren’

Algemeen 817 keer gelezen

Er zijn maar twee gemeenten in ons hele land die meer tevreden zijn over hun gemeente dan die van Boxmeer. Dat heeft het bureau Nextdoor samen met de Vrije Universiteit van Amsterdam vastgesteld. Ik geloof het graag. En wil het (afscheids-)feestje van Karel van Soest zeker niet verpesten. Maar wat is de waarde van dat onderzoek precies en waar is naar gevraagd?

Niet dat ik niet tevreden ben over deze gemeente. Slechts de onderliggende suggestie dat de gemeente iets zou kunnen betekenen voor mijn tevredenheid knaagt. Als je de komende weken alle politieke partijen – die snakken naar héél veel zetels in de nieuwe gemeenteraad – mag geloven kunnen zij heel veel betekenen voor onze tevredenheid. Ik geloof het niet zo erg. Natuurlijk moet de boel fatsoenlijk bestuurd worden. Het is ze geraden ook. Dat de straatlantaarns branden in mijn straatje zonder al te veel gaten, is toch ook niet te veel gevraagd? Zoals de bakker brood bakt, mag mijn gemeente er toch wel in slagen om voor mij een paspoort en rijbewijs te fabriceren?

Laat je niks wijsmaken in het komende verkiezingsgeweld. De inkomsten van de gemeente staan voor 95% zo goed als vast. Dus die speelruimte valt wel mee/tegen. Neemt niet weg dat een politieke partij met die resterende vijf procent heus nog wel het verschil kan maken. Maar ik moet u nu alvast teleurstellen: uit de verkiezingsfolders gaat u dat niet opmaken. Ze willen allemaal dat er meer gebouwd gaat worden, dat we duurzaam gaan werken en dat alle mensen gezond en gelukkig gaan leven in de nieuwe gemeente. Oh ja, aan jongeren en ouderen zullen ze ook denken. Mooi toch, ik vind die druktemakerij wel gezellig. Als het even kan, doe ik er graag aan mee. Er zijn heus nog wel een paar klusjes te klaren door de nieuwe gemeenteraad.

Maar over mijn persoonlijke welbevinden gaan ze gelukkig niet. De intellectuelen van de Amsterdamse universiteit hebben dan wel vastgesteld dat wij tevreden zijn. Maar ligt dat aan mijn gemeentebestuur? Ik geloof het niet. Ik moet de gemeenteraadsfractie die mijn hypotheeklasten gaat verminderen, nog tegenkomen. Welke ambtenaar houdt mij gezond? Wie bezorgt mij een leuke vriendenkring? En ik zie geen wethouder die mijn seks-leven kan stimuleren. Waarmee ik hier overigens niets over welke wethouder dan ook gezegd wil hebben. En toch ben ik tevreden.

Koos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant