Weet u meer over het schietincident van afgelopen zaterdag?
Weet u meer over het schietincident van afgelopen zaterdag? Foto: SK-Media
UPDATE

Twee personen op scooter in verband gebracht met schietincident Cuijk

Algemeen 1.265 keer gelezen

CUIJK | Aan de Dijkskruin in Cuijk heeft in de nacht van zaterdag op zondag een schietincident plaatsgevonden. Bij het incident zijn geen gewonden geraakt. Het bleef enkel bij ruitschade aan de voorzijde van de gevel. Politie: “In dit onderzoek zijn wij op zoek naar twee personen op een scooter en getuigen die mogelijk informatie over het incident, verdachten of de achtergrond hebben.” De politie heeft het sterke vermoeden dat het incident verband houdt met eerdere brandstichtingen aan de Stroomrug, Riverduin en De Kovel in Cuijk. Ook meerdere incidenten in Nijmegen zouden in verband staan met de schietpartij. 

Op het moment dat er werd geschoten, omstreeks 0:15 uur, waren de bewoners niet in dat gedeelte van de woning aanwezig. “De beschieting van de woning wordt meegenomen in een groter onderzoek naar diverse branden in Cuijk en omgeving die mogelijk verband houden met elkaar” aldus de politie. “Zowel tijdens het schietincident als op een aantal plekken van de branden werd een scooter gezien met daarop twee personen.”

De scooter werd diezelfde nacht, tussen 1:20 en 1:30 uur gesignaleerd in de omgeving van de Stroomrug en de Rivierduin in Cuijk. Diezelfde scooter, met daarop twee personen, werd een week eerder rond 15:00 uur ’s middags ook al in die omgeving gesignaleerd. De politie komt graag in contact met mensen die meer weten. Bijvoorbeeld middels camerabeelden. “We hopen zo de route die de scooterrijder reed in kaart te kunnen brengen. Maar we horen graag ook meer over de signalementen van de twee personen. Kortom: we komen graag met u in contact als u meer weet. Ieder detail, hoe klein dan ook, kan van belang zijn! Geef informatie door via de opsporingstiplijn 0800-6070 of eventueel gegarandeerd anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.”

“In de afgelopen maanden vonden niet alleen in de regio Cuijk, maar ook in Nijmegen incidenten plaats waarvan we denken dat ze mogelijk met elkaar te maken hebben” meldt de politie. Er wordt verwezen naar een vergelijkbaar schietincident dat plaatsvond in Nijmegen in de nacht van zondag op maandag. Eerder werd er ook al brand gesticht bij deze woning. “Rechercheteams van de eenheden Oost-Brabant en Oost-Nederland staan in nauw contact met elkaar over deze zaken en eventuele verbanden. De stand van deze onderzoeken laat het echter op dit moment niet toe daar meer over te zeggen dan dat het onderzoek in volle gang is.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant