<p>Kinderen krijgen uitleg over de werking van een hijstoestel.</p>

Kinderen krijgen uitleg over de werking van een hijstoestel.

(Foto: TechnoPromo)

Techniek lonkt en Techniek verrast!

  •   keer gelezen

REGIO | Vele technische bedrijven in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg zetten op 12, 13 en 15 oktober hun deuren weer wijd open voor leerlingen van het basisonderwijs in de regio. TechnoPromo in Cuijk organiseert dan voor de veertiende keer de regionale bedrijfsbezoeken. “Gelukkig”, zegt locatiemanager Trees Hamers” kunnen we met deze extra najaarseditie de kinderen, die vorig jaar door corona geen bedrijf konden bezoeken, in de gelegenheid stellen dit alsnog te doen, maar nu als groep-8 leerling.”

TechnoPromo is inmiddels een begrip in de regio als het gaat om het kweken van interesse voor techniek en voor het promoten ervan. Gedurende het hele jaar worden elke dag op de locatie in Cuijk tal van activiteiten georganiseerd om leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met de werelden van de techniek. En dat al 18 jaar lang.

Minder bekend is dat via TechnoPromo inmiddels al meer dan 8000 kinderen een bezoek hebben gebracht aan vele bedrijven in de regio.

Daden en beleving
Die bedrijfsbezoeken staan niet op zichzelf. Omdat er op de scholen vooraf de nodige aandacht aan wordt besteed, stappen de kinderen goed voorbereid het bedrijf binnen. Natuurlijk krijgen ze allemaal een rondleiding en mogen ze de handen uit de mouwen steken om te laten zien wat ze op technisch gebied allemaal al kunnen. Want aan woorden hebben de leerlingen niet genoeg. Het gaat hen vooral om de daden en de beleving. En die blijken vaak erg stimulerend te zijn. In aansluiting op deze unieke ervaring stellen de leerlingen op school een presentatie samen waarin zij laten zien wat ze allemaal hebben geleerd!

Dat al deze activiteiten erg zinvol zijn, toont de werkelijkheid van vandaag de dag. De instroom van studenten in technische vervolgopleidingen is stijgende en studenten weten dat zo’n studie de poort opent voor zeer interessante beroepen en uitdagende loopbanen.

Meer berichten