<p>&nbsp;Laat ook je verlichting controleren.</p>

 Laat ook je verlichting controleren.

(Foto: Dennis Vloedmans fotografie)

Gezamenlijke fietsverlichtingsactie voor Boxmeerse scholen

  •   keer gelezen

BOXMEER | In de komende weken kunnen leerlingen van Elzendaalcollege Boxmeer, Metameer en Pro College op school hun fietsverlichting laten controleren en wordt er aandacht besteed aan de gevaren van fietsen in het donker. De gezamenlijke fietsverlichtingsactie is een samenwerking tussen de genoemde middelbare scholen, gemeente Boxmeer en Sint Anthonis, politie en diverse fietsenmakers uit de regio. Op de verschillende scholen worden leerlingen bewust gemaakt van de kwetsbaarheid in het donker. 

De fietsen worden op school gecontroleerd. Dinsdag 19 oktober vindt de controle van de fietsverlichting plaats bij Metameer Stevensbeek door Thijs Hendriks Tweewielers Wanroij.

Op woensdag 20 oktober kunnen de leerlingen van Metameer Boxmeer de verlichting laten controleren door Gerard Kocken Boxmeer en Ger Maurix Tweewielers Overloon. Op donderdag 4 november is het de beurt aan de leerlingen van het Elzendaalcollege in Boxmeer, waar Hans Lemmers Tweewielers Cuijk en Marc Ermens uit Oploo aanwezig zijn. Tot slot controleert Rob’s Tweewielers uit Boxmeer de fietsen van leerlingen van Pro College op dinsdag 16 november.

De leerlingen worden gewezen op eventuele gebreken en kunnen in diezelfde week, met korting d.m.v. hun schoolpas, kleine reparaties aan hun fietsverlichting laten uitvoeren door de aangesloten fietsenmakers. De batterijen voor de fietsverlichting worden, indien nodig, ter plekke vervangen en worden betaald door de gemeente Boxmeer, gemeente Sint Anthonis en provincie Noord-Brabant. 

Meer berichten