Nationale Week van de Veiligheid: Wat kun jij doen?

  •   keer gelezen

REGIO | Wat kan jij als inwoner, ondernemer of werknemer doen om criminaliteit te voorkomen, alert te blijven op vormen van criminaliteit en je weerbaarheid te vergroten? Tijdens de Nationale Week van de Veiligheid, welke in de agenda staat van maandag 11 tot en met zondag 17 oktober, organiseren ondernemers en gemeenten activiteiten voor ondernemers, bedrijven, medewerkers en inwoners waarbij die vragen centraal staan. Hiertoe behoort onder andere een inleveractie van allerlei steekwapens. Maar er is meer.

Gemeenten Cuijk, Grave en Mill organiseren gezamenlijk ‘Underkoffer’. Op verschillende locaties binnen deze gemeenten zal een team Veiligheid, vergezeld met boa, open staan om met eenieder in gesprek te gaan. Hierin kan van alles centraal staan. Van het herkennen van de geur afkomstig uit een drugslab tot anoniem aangifte doen.

Het team is op dinsdag 12 oktober van 10:30 tot 13:00 uur te vinden op het Cuijkse Louis Jansenplein. Vervolgens verhuizen ze naar Haps, vlakbij de basisschool. Van 14:00 tot en met 15:30 uur kan eenieder met veiligheidsvragen hen daar aanspreken. Op woensdag 13 oktober staan ze op de weekmarkt in Mill, en op vrijdag de 15e in Grave, eveneens op de weekmarkt.

Schouw
Het stationsgebied van Cuijk wordt woensdag 13 oktober als onderdeel van het Veiligheidsarrangement Maaslijn geschouwd. Dat gebeurt behalve met alle betrokken partijen onder meer ook met de wijkraad Cuijk- centrum.

Op donderdag 14 oktober is er een speciale themaraad Veiligheid voor de gemeenteraad van Grave in de brandweerkazerne van Grave.

Talkshow
Het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseert onder leiding van presentator Ewout Genemans iedere avond een talkshow over het thema van de dag. Mis deze niet, want je krijgt veel informatie en praktische tips. De uitzending start om 19.30 uur en is terug te kijken wanneer je maar wilt. Houd de website in de gaten voor nadere informatie (https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/week-van-de-veiligheid). De bedrijfscontactfunctionarissen hebben dit gedeeld met hun contactpersonen.

Meer berichten