<p>Uit handen van burgemeester Karel van Soest ontving de familie het predicaat Hofleverancier.</p>

Uit handen van burgemeester Karel van Soest ontving de familie het predicaat Hofleverancier.

(Foto: )

Predicaat Hofleverancier voor PLUS Verbeeten in Vierlingsbeek

  •   keer gelezen

VIERLINGSBEEK | Verbeeten Levensmiddelen B.V., beter bekend als PLUS Verbeeten, mag zich vanaf heden hofleverancier noemen. Zaterdagavond vierde de ondernemersfamilie het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Toch gaat de geschiedenis van het bedrijf nog verder terug, en wel tot 1846, het moment waarop Arnoldus Verbeeten het familiebedrijf als marskramer en winkelier opzette. Uit handen van burgemeester Karel van Soest van gemeente Boxmeer ontving de directie van de in Vierlingsbeek en Overloon opererende onderneming een predicaat en bijbehorende oorkonde. 

Startend in Vierlingsbeek is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in de regio. Dit mede door de PLUS-vestigingen in Vierlingsbeek, Overloon en Tegelen maar ook Heldro IJs in Ottersum. De grote maatschappelijke betrokkenheid vanuit de familie draagt eveneens bij aan de regionale faam. De Verbeetens vinden de leefbaarheid in de dorpen ontzettend belangrijk. Zodoende dat ze veel betrokken zijn bij diverse verenigingen, stichtingen en organisaties. Enkele initiatieven zijn het behoud van de bibliotheek in Overloon, het mede mogelijk maken van de bouw van een nieuw verzorgingshuis in Overloon, het plaatsen van AED’s die 24/7 beschikbaar zijn en een ophaalservice voor klanten die slecht ter been zijn. Ook speelt de familie Verbeeten een grote rol in het verbinden van lokale bedrijven. De actie ‘Lokaal leven – lokaal besteden’ is hiervan een voorbeeld, evenals het uitgebreide aanbod aan lokale producten in de schappen van de supermarkten.

Gemeente Boxmeer: “Door regionaal samen te werken, dragen zij daarnaast indirect bij aan de werkgelegenheid in onze streek. Hierdoor stimuleren zij samen de lokale én regionale leefbaarheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat alle winkels van Verbeeten inmiddels het Super Supermarkt Keurmerk mogen voeren. Dit keurmerk geeft aan dat het bedrijf goed presteert op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk ondernemerschap. ”

Meer berichten