De Zwaluw en Constantia hielden elkaar in evenwicht.
De Zwaluw en Constantia hielden elkaar in evenwicht. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4G: Achates wint derby, gelijkspel in Oeffelt en DSV en VIOS’38 verrassen

Voetbal 802 keer gelezen

OTTERSUM | De derby tussen Achates en Heijen is geëindigd in een overwinning voor de thuisclub. De Ottersummers waren een maatje te groot voor Heijen: 3-1. De Zwaluw kwam pas voor het eerst dit seizoen in actie en behaalde een punt tegen Constantia. DSV heeft de vorm nog niet te pakken. Mede door een blunder van de keeper gingen de Brabanders onderuit bij EWC'46. De slechte start is een verrassing, want de ploeg van coach Maarten van Stiphout geldt als titelkandidaat. VIOS'38 verraste met een 4-0 zege in Oostrum.

Achates is het seizoen goed begonnen en vertaalde die vorm in een overwinning op buurman Heijen: 3-1. Alle doelpunten vielen na rust. Damien Matulessy opende de score uit een vrije trap en gaf de assist bij de 2-0 van Yannick Schouten. Thijn Wabeke bracht de spanning terug, maar in blessuretijd stelde Bas Thijssen de drie punten veilig voor Achates, dat met 6 punten uit twee wedstrijden de enige ploeg in klasse 4G is met een 100% score. "Het was een wanprestatie van onze kant. De verkeerde beleving, de verkeerde keuzes en dan krijg je het deksel op de neus", aldus Heijen-trainer Peter ten Haaf.

Aantrekkelijke pot in Oeffelt
Door een vrije speelronde en een afgelasting kwam De Zwaluw dit seizoen nog niet in actie. Constantia leek lange tijd te gaan winnen in Oeffelt, maar in de slotfase werd het toch nog 2-2. Tim Blonk zorgde al snel voor 0-1, waarna de Wanroijnaren domineerden maar verzuimden de score uit te breiden. Via Jeroen Thoonen (vrije trap) stond het bij rust echter 1-1. Joeri van de Weijer bracht Constantia weer op voorsprong en 1-2 leek ook de eindstand te gaan worden. Tom Willems maakte in de laatste minuut echter de gelijkmaker namens de thuisploeg. "Onnodig", baalde Gert Jan Reijnen van Constantia. "Na een sterk begin hadden we de score moeten uitbouwen. Over het veldspel ben ik tevreden. We creëren genoeg, alleen maken we het onszelf onnodig lastig.
Volgende week tegen Achates gaan we weer voor de volle buit." Michel van de Venn van De Zwaluw was blij met het gelijkspel. "Door hard te werken hebben we een punt eruit gesleept tegen een energieke tegenstander."
Ook bij Toxandria-SV Milsbeek stond na 90 minuten een 2-2 stand op het scorebord. Patrick Ypma en Rob Dekkers (in blessuretijd) maakten de doelpunten namens 'Tox'. Voor de gasten uit Milsbeek vonden Pepe ten Hoeve en Wahid Rashidi het netje. Bij een 2-2 stand raakte Bas van de Weele namens Milsbeek nog de paal.

Wat is er aan de hand met DSV?
DSV gold, en eigenlijk geldt, dit seizoen als een serieuze kanshebber op het kampioenschap. Dat heeft de jonge ploeg uit Sint Anthonis mede te danken aan het feit dat de selectie die voor corona nog tien wedstrijden op rij wist te winnen bij elkaar is gebleven en ook vorig seizoen bovenin meedraaide. Bij EWC'46 verloor DSV echter al voor de tweede keer dit seizoen. Doorslaggevend in de 3-1 verliespartij was een blunder van doelman Melvin Willems bij een gelijke stand (1-1). "Na hun openingsgoal kwamen we beter in de wedstrijd en scoorden we ook een goede goal (Rens van Tienen). Na de 2-1 hebben we het wel geprobeerd, maar mistten we de precisie voor hun doel. Een behoorlijke domper", aldus Maarten van Stiphout van DSV, dat het komende donderdagavond in de tweede ronde van de KNVB-districtsbeker mag opnemen tegen eersteklasser Deurne.
VIOS'38 verraste door in Oostrum met 4-0 te winnen bij de gelijknamige SV. Lars Bindels was de gevierde man bij de Beugenaren met twee doelpunten. Ook Dirk Jillesen en Camiel Smits gaven met een doelpunt gestalte aan de dominantie van VIOS'38.