De vernieuwde HEMA krijgt een groene duim omhoog voor de nagenoeg uitstekende toegankelijkheid.
De vernieuwde HEMA krijgt een groene duim omhoog voor de nagenoeg uitstekende toegankelijkheid. (Foto: )

Boxmeerse ondernemers ervaren eigen zaak in rolstoel

  •   keer gelezen

BOXMEER | Ondernemers in het Boxmeerse winkelgebied werd vrijdagmiddag in een rolstoel gezet om hun eigen winkel te ervaren als rolstoelgebruiker. Stichting Gehandicaptenbelang Boxmeer komt op voor de mindervalide mensen in de gemeente en wil middels dergelijke acties mensen en ondernemers bewust maken van wat ze wel, maar ook niet kunnen. ’Het gaat om de bewustwording!’

Vanuit haar elektrische rolstoel wijst katrekker Jeannette Schröter op een heikel probleem in de Boxmeerse Steenstraat. “Die buitenborden daar zijn ontzettend moeilijke obstakels voor ons. Zeker als het druk is!” De drukte op deze mooie vrijdagmiddag maakt het sowieso lastiger om het doel van de actie te bereiken. Veel ondernemers die worden gevraagd ééns plaats te nemen in een rolstoel, geven niet thuis. “Ze zeggen dat ze het te druk hebben vandaag om hier aan mee te doen. Maar hebben ze het ook te druk als ik hulp nodig heb? Betekent dit dat ik nooit op een mooie dag kan gaan winkelen?” stelt Jeannette ontstemt.

Gelukkig zijn er genoeg ondernemers die wel open staan voor het toegankelijkheidsinitiatief. De vernieuwde Hema kan bijvoorbeeld rekenen op tevredenheid. Maar ook de ondernemer met de lastige buitenborden mag na het binnenhalen van de obstakels een groen duimpje verwachten.

Meer berichten