<p>&#39;Ieder kind heeft talenten en een eigen kracht&#39;</p>

'Ieder kind heeft talenten en een eigen kracht'

Stichting FilmSet komt in actie met weerbaarheidstrainingen voor kinderen

  •   keer gelezen

CUIJK | Stichting FilmSet heeft het programma ‘IM in Actie’ ontwikkeld om op een creatieve manier kwetsbare kinderen in hun kracht te zetten. Het combineert Weerbaarheidstraining met Filmmaken. Gedurende 4 weken gaan kinderen hiermee een middag in de week aan de slag onder begeleiding van Mirjana Dimitrijevic (faalangst- en weerbaarheidstrainer) en Ingrid Artz (filmmaker en kunsteducator). Ingrid: “Dankzij subsidie van de gemeente mogen we dit programma gratis aanbieden aan kinderen in de basisschoolleeftijd uit de gemeente Cuijk.” 

Soms zou je als kind sterk willen staan. Meer zelfvertrouwen willen hebben en je minder kwetsbaar willen voelen. Je zou eens wat vaker voor jezelf op willen komen en NEE willen zeggen. Misschien voel je je eenzaam tussen al die spelende en lachende kinderen. Wat zou het fijn zijn als je gemakkelijk contact kon leggen, om samen met andere kinderen iets leuks te doen.

Veel kinderen voelen zich kwetsbaar of eenzaam. Omdat ze onzeker zijn of gepest worden. Of omdat ze het lastig vinden om grenzen aan te geven en op te komen voor zichzelf. De wereld van een kind zit vol prikkels en sociale verwachtingen. En daar moet elk kind een eigen weg in zien te vinden. Herken je jouw kind in een van deze situaties of herkent jouw kind zichzelf hierin? Zou jouw kind sterker willen staan? Meldt ze aan voor de weerbaarheidstrainingen.

Deelnemen
Ouders en verzorgers kunnen hun kinderen aanmelden door een mailtje te sturen naar IMinactie@stichtingfilmset.nl. “Vermeld daarbij de naam, leeftijd en groep van je kind. En het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Dan nemen we contact op en nodigen we jullie uit voor de startbijeenkomst.” Voor kinderen in de leeftijd 6 t/m 9 jaar (vanaf groep 2) vindt deze plaats op dinsdagmiddag 19 oktober. Voor de oudere kinderen (groep 6 t/m 8) is dat op vrijdagmiddag 22 oktober. Mirjana: “En in november, meteen na de herfstvakantie, starten we met de workshops. Voor de jongsten is dat op de dinsdagmiddag en voor de oudere jeugd op de vrijdagmiddag.” De bijeenkomsten worden gehouden in de repetitieruimte van de Schouwburg Cuijk. Mirjana: “Ieder kind heeft talenten en een eigen kracht. Daarmee kan iedereen zijn of haar eigen pad vinden. Het programma IM in Actie laat de zon (weer) schijnen op dat pad. Want soms is de kleinste stap in de juiste richting de grootste stap in je leven.”

www.stichtingfilmset.nl

Meer berichten