<p>Hans komt graag bij je langs voor een goed gesprek.</p>

Hans komt graag bij je langs voor een goed gesprek.

(Foto: )

Hans de Makelaar: ‘Je moet alle onzekerheden zeker hebben’

  •   keer gelezen

GENNEP | De media roepen allemaal maar wat graag over de crisis op de huizenmarkt. Volgens de Gennepse Hans Nijenhuis, beter bekend als Hans de Makelaar, wordt de gekte onnodig uitvergroot. “Begrijp me niet verkeerd, het is zeker niet makkelijk om nu een huis te kopen. Maar het kan wel. Het is een kwestie van goed beslagen ten ijs gaan.” Met zijn nieuwe campagne ‘Haal Hans eens in huis’ helpt hij de huizenzoekers.

“We hebben in de afgelopen maand al meerdere starters aan een huis geholpen. Het kan dus echt wel. Het is alleen iets moeilijker.” Met zijn ruim dertig jaar ervaring als makelaar weet Hans absoluut waar hij over praat. Hoewel deze tijden zeker een zeldzaamheid zijn, heeft ie een werkende strategie. “Je moet alle onzekerheden zeker hebben.”

Duidelijkheid
Die uitspraak blieft natuurlijk enige uitleg. Hans: “En daarom kom ik dus graag thuis bij mensen die zich op de huizenmarkt willen begeven. Om goed en wel de zaken te bespreken en te verduidelijken.” Met de genoemde onzekerheden bedoelt de Gennepenaar belangrijke zaken als financiële basis, wat men zoekt in een woning, hoe diep men in de buidel wil tasten, maar ook toekomstperspectieven. “Die moet je nu volledig duidelijk hebben. Dan kun je gericht zoeken en snel je slag slaan wanneer het juiste moment zich voordoet.”

“Je moet eigenlijk een netwerk hebben van allerlei mensen die iets weten over het huis wat je wil hebben. Denk aan een bank, aankoopmakelaar, hypotheekadviseur en een bouwkundige. Dan kun je schaken op meerdere borden tegelijk.” Als dit allemaal zeker is speelt volgens Hans enkel nog het gevoel een doorslaggevende rol. “Ik zeg vaak dat je een huis maar één keer hoeft te zien. Als iets goed voelt, en alle andere factoren zeker zijn, moet je er voor gaan. Als je te lang blijft twijfelen, dan is het weg. Zeker nu.”

Veel mensen die iets willen, weten niet zo goed waar te beginnen. Hans de Makelaar begrijpt dit bijzonder goed en wil hen daarom helpen. “Ik kom bij jou langs om er geheel vrijblijvend eens voor te gaan zitten, gewoon aan de keukentafel. Uiteindelijk is een huis kopen altijd teamwork. En met goed teamwork is ook nu alles mogelijk.”

Meer berichten