<p>Martijn Arts is d&eacute; expert als het aankomt op hoogwaardige zonnepanelen en montage.&nbsp;</p>

Martijn Arts is dé expert als het aankomt op hoogwaardige zonnepanelen en montage. 

(Foto: Mans Pere)

Natuma: ‘Wij willen leren van andermans fouten’

  •   keer gelezen

STEVENSBEEK | Zonnepanelen staan garant voor een duurzame en schone toekomst. Om deze optimaal te waarborgen is kwaliteit en vakkundige installatie van groot belang. Met meer dan tien jaar ervaring in zowel de zonnepanelenbranche als de schade expertise, weet het Stevensbeekse Natuma Duurzame Energie B.V. goed hoe de panelen wel, én niet te leggen.

“Leren dan andermans fouten. Dat vinden wij heel belangrijk.” Martijn Arts van Natuma heeft gedurende zijn zonnecarrière uiteenlopende, soms domweg gevaarlijke situaties aangetroffen. “Bijvoorbeeld het niet goed monteren van connectoren tot configuraties die véél te zwaar zijn bij de omvormers.”

Alle praktijkvoorbeelden nemen de Stevensbeekenaren mee naar de klant. Opdat zij bij de aanleg van een set hagelnieuwe panelen niet diezelfde fouten maken. “Veiligheid is bij ons het belangrijkste bij alles wat we maken. Daarbij redeneren wij naar de lange termijn.” Martijn doelt hiermee op de kwaliteit van zijn panelen, maar ook de manier van montage. Hij weet dat er aanbieders zien die voor minder geld dezelfde zaken regelen. “Maar ik zit dus ook in de schade expertise. Als ik voor een verzekeraar dan op pad moet, zie ik vaak wáár er op is bespaard.” Martijn laat als voorbeeld een wiebelig paneel zien. “Sommige leveranciers besparen op het aluminium. Maar dat levert een minder stevig paneel op. Daarnaast zie ik ook vaak dat er wordt bespaard op dakhaken. Juist de bevestiging op van de onderliggende rails is ontzettend belangrijk. Of onveilige besparingen op ballastsystemen bij een plat dak. Dat geeft problemen bij storm!”

Natuma staat garant voor kwaliteit. De panelen komen enkel van het gerenommeerde DMEGC, de omvormers, het hart van de installatie, van het Duitse SMA. Voor het merk SMA mag Natuma zich ‘Advanced Dealer’ noemen, wegens de extra service en optimale productkennis. “We hebben liever veel kennis van één, dan dat we van alles een beetje afweten. DMEGC bijvoorbeeld, we kennen hen goed. Dat komt mede omdat wij ook aan hen durven terug te koppelen wat goed, maar ook wat minder goed is. Zo kunnen zij ook leren van de fouten. We delen dus dezelfde visie.”
 En dit alles zien klanten terug op het dak. De Stevensbeekenaren zijn aangesloten bij Techniek Nederland, de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel, en de vakmensen zijn allemaal InstallQ erkend. “En dat levert gedegen kwaliteit op voor de lange termijn.” verzekert Martijn. “Of zoals omvormerfabrikant SMA vaak zegt: ‘Een goedkope start geeft vaak een duur einde’.”

Meer berichten