COLUMN

‘Oud-boer/briljant politicus/Don Quichot lacht om de lafaards’

  •   keer gelezen

Van mij hoeft u zich niks aan te trekken. Maar het is Thierry Baudet zelf die het heeft gezegd: “Het Land van Cuijk heeft de kans landelijke geschiedenis te gaan schrijven.” Hij zegt dit in een gesprek met Peter Verstegen uit Vierlingsbeek. Anders kijkt u even op YouTube, zeer de moeite waard. Oud-boer Verstegen startte zijn politieke carrière begin deze eeuw binnen een curieuze politieke stroming in Boxmeer: Sociaal Zakelijk Liberaal Boxmeer. “Een briljant politicus”, aldus Baudet. Da’s mooi meegenomen. Zo briljant zelfs dat ze nauwelijks andere mensen nodig hebben om de Forum voor Democratie-boodschap in het Land van Cuijk te gaan verkondigen. Althans, ik heb tot op heden naast die van Peter Verstegen alleen de namen van Marianne Akkermans uit Maashees en Marloes Kruiper uit Grave gezien. “Een fantastische lijst”, aldus Baudet.

D’r zullen er nog wel volgen. Mijn terughoudendheid om op Forum te stemmen zit ‘m meer in hetgeen ze willen bereiken. Zo is daar het terugdraaien van de gemeentelijke herindeling. Ai, die is net door de Eerste en Tweede Kamer goedgekeurd. Voorwaar een hell of a job waar Peter en companen de tanden op stuk gaan bijten. Het tweede bekend gemaakte actiepunt is het afschaffen van de coronamaatregelen. De kortste weg voor Peter, Marianne en Marloes om dat te bereiken is als de sodemieter verkassen naar de Tweede Kamer. Die gaat daar over. Lullig als nou iemand gaat zeggen dat Peter als een Land van Cuijkse Don Quichot tekeer wil gaan tegen zaken die niet aan de orde zijn. Peter kan het niet weten, want deze “briljante politicus” zegt het zelf in genoemd filmpje met Baudet: tien jaar geleden heeft hij besloten geen kranten meer te lezen of het journaal te kijken. Gelukkig wordt hij aan de hand genomen door Thierry die zegt dat het maar eens afgelopen moet zijn met de azc’s en de windmolens. Kijk, daar kan ik al wat meer chocola van maken.

Gisteravond hebben de dertien deelnemende partijen zich gepresenteerd in de Cuijkse schouwburg. Iedereen mocht erbij, zonder coronatoegangsbewijs, bang als de organisatie was om door Forum en 50+ meteen beschuldigd te worden van discriminatie. De briljante politicus lacht in zijn vuistje. Het is niet hij maar het zijn de kwartiermakers van de nieuwe gemeente die een eerste laf hoofdstukje schrijven in de opstartende geschiedenis van de nieuwe gemeente.

Koos

Meer berichten