Met bloemen wil Hugo Schel de GGD een hart onder de riem steken en bedanken voor hun inzet. (Foto: SK-Media)
Met bloemen wil Hugo Schel de GGD een hart onder de riem steken en bedanken voor hun inzet. (Foto: SK-Media) (Foto: )

Demonstratie tegen de anti-vaxxers in Boxmeer: ‘Wij willen de meerderheid een gezicht geven’

  •   keer gelezen

BOXMEER | “Het gaat niet om de kleine groep die met egoïstische motieven blijft roepen.” Hugo Schel is de demonstraties van de anti-vaxxers zat. Zodoende dat hij een tegendemonstratie opzette bij de vaccinatiebus in Boxmeer. 

‘Iedere vaccinatie telt’ en ‘Waarom verklaart een dansleraar zich tot god? Om er geld mee te verdienen’, leest het op de dranghekken bij de bus. Hugo is helemaal klaar met demonstraties van anti-vaxxers. “Nu is het genoeg! Die paar mensen schreeuwen het hardst; komen met hun kop in de krant. Wij willen iets positiefs brengen. We zijn een hele kleine groep, maar komen op voor een hele groter meerderheid.” stelt Hugo. “Iedereen mag natuurlijk een mening hebben, maar onderbouw die wel met feiten “Het vaccin is geen gif, dat is inmiddels wel duidelijk.” Vanuit Den Bosch heeft ook Joost (wil niet met zijn achternaam in de krant) zich bij het gezelschap aangesloten. “Het is ieder zijn keuze om zich laten vaccineren. Maar de ongevaccineerden houden wel ziekenhuisbedden bezet. Dat vind ik erg!”

Geloven
Hugo en Joost hebben zich tevens verzameld om de GGD-medewerkers te bedanken voor hun inzet. Een mooie bos kleurrijke bloemen moet laten zien dat de meerderheid blij is met de komst van de prikbus. “We klappen wel voor de zorg, waarom niet voor de GGD?” aldus Hugo. “We krijgen een hoop naar ons hoofd geslingerd zo af en toe. Maar wij geloven echt in wat we doen!” vertelt de medewerker van de GGD wanneer hij de bloemen in ontvangst neemt. “Dit vind ik écht hartstikke lief!”

Stoppen
Ook de mensen die wachtend zijn op een prik, zijn te spreken over de actie. Zij hebben allen hun vraagtekens bij de motieven van de anti-vaxxers. "Vroeger kreeg ik al een spuit tegen de mazelen of de waterpokken. Waarom zou ik hem nu niet laten zetten?” vertelt een dame vanachter haar rollator. "Er gaat zo veel geld in om. Ze moeten maar eens stoppen met moeilijk doen en gaan nadenken. Ik zou ze weleens een hartig woordje met ze willen spreken!”

Meer berichten