<p>De Lange had prachtige plannen voor het oncologische ziekenhuis.</p>

De Lange had prachtige plannen voor het oncologische ziekenhuis.

(Foto: )

Frauderende Hansa-initiatiefnemer moet twee jaar de cel in

  •   keer gelezen

BEUGEN / ZWOLLE | De rechtbank Overijssel heeft de 67-jarige Lex de Lange veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar voor grootschalige belastingfraude en valsheid in geschriften. De Lange vroeg in 2011 ten onrechte bijna €600.000 euro terug aan de belasting, voor een stuk bouwgrond voor het toentertijd te bouwen Hansa Oncology Clincis kankerziekenhuis. Ook vroeg hij met valse facturen in 2012, 2013 en 2014 belasting terug, voor niet verricht werk voor het te bouwen ziekenhuis. Dat ziekenhuis kwam er nooit.

Plannen voor de gespecialiseerde kankerkliniek op Sterckwijck in Boxmeer werden in 2008 uit de doeken gedaan. Een dergelijk medisch centrum zou een welkome aanvulling zijn voor Boxmeer, dacht de gemeente. Het ziekenhuis kwam er echter nooit.

De Lange hield voor lange tijd de gemeente en andere partners aan het lijntje, totdat het kaartenhuis in 2015 ineenstortte. Eén van zijn bedrijven ging failliet, alwaar een bizarre BV-constructie aan het licht kwam. Ondanks vele toezeggingen van De Lange en het faillissement van zes van diens BV’s, nam de gemeente Boxmeer pas laat afstand van deze plannen of De Lange.

Meer berichten