Job Albers en Monique van Loon gaven de kist af bij Point O in Rijkevoort.
Job Albers en Monique van Loon gaven de kist af bij Point O in Rijkevoort. (Foto: )

Land van Cuijk boeren kleuren zorg gezond

  •   keer gelezen

RIJKEVOORT | Tijdens de Dutch Food Week deelden boeren van ZLTO en Land van Cuijk Boert Bewust kisten gezond eten uit aan zorgcentra in het Land van Cuijk. Daar knoopten de boeren het gesprek aan met de burgers over het belang van vers en gezond voedsel. 

In Boxmeer zetten boeren paprika en appels op het menu van het Maasziekenhuis. De SchitteRing in Haps, zorgboerderij de Horst en verpleeghuis Sint Anna in Boxmeer namen een kist met gezond voedsel in ontvangst. Vrijdag werden bewoners van Beschermd wonen voor vrouwen Point O in Rijkevoort en het Thomashuis in Overloon verrast met vers eten uit het Land van Cuijk.  

“Achter het verse en gezonde voedsel op ons bord schuilt een verhaal. Dat verhaal begint bij boeren en tuinders op het boerenland om de hoek. Dat verhaal wordt veel te weinig verteld. Met deze uitdeelactie willen we dat veranderen”, zegt Hugo Bens, voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust. Passie werkt aanstekelijk en dat was tijdens de uitdeelactie ook te merken. De bewoners van Point O kregen zin in koken, in de heerlijke maaltijd die ze van de producten kunnen maken en in een bezoek aan een boerderij. Daarvoor maakten ze direct afspraken. 

Meer berichten