JVC Cuijk had weinig te stellen met Excelsior Zetten.
JVC Cuijk had weinig te stellen met Excelsior Zetten. Foto: Gerno de Haas

JVC Cuijk schiet er zeven binnen tegen Excelsior Zetten

Voetbal 647 keer gelezen

CUIJK | JVC Cuijk heeft ook na vier speelronden nog een 100% score. Tegenstander Excelsior Zetten kon de Cuijkenaren een half uur bijbenen. Een penalty en een rode kaart voor de tegenstander hielpen JVC de Zettense muur te slechten, waarna de thuisploeg uitliep na een 7-0 overwinning en de koppositie greep in klasse 3A.

Bjenze Graat opende na een half uur spelen vanaf de stip de score. Het was de opening waar JVC naar zocht en via Ali Ozdimir en Jasper Vink stond het bij de thee 3-0. Op dat moment stond Excelsior al met tien man, omdat een harde overtreding op Emre Tallas met rood werd bestraft. In de tweede helft was het een kwestie van de benen heel houden en toeslaan als de kans zich voordoet. Via Jeroen Dirks (twee), Vink en Fynn Versteeg liep de ploeg van trainer Dennis Straatman uit naar een 7-0 overwinning. Jasper Vink maakte er in totaal dus twee en staat nu met acht(!) treffers bovenaan de regionale topscorerslijsten. “Na de 2-0 kreeg de tegenstander rood en we scoorden meteen 3-0. Toen was het klaar voor hun. De tweede helft hebben we goed uitgevoetbald en hebben we er nog vier bijgemaakt. De tussenstand gaf ons ook de kans om enkele jeugdspelers minuten te laten maken”, aldus een tevreden Straatman.
Met SV Waalstad treft JVC Cuijk op zaterdag 23 oktober opnieuw een middenmoter uit de derde klasse A. De Cuijkenaren gaan nu aan kop met twaalf punten en een doelsaldo van +20. FC Zutphen, dat ook al vier haar wedstrijden heeft gewonnen, heeft een doelsaldo van +18.

JVC'er Jordi Toonen stoomt op in de wedstrijd tegen Excelsior Zetten.