<p>Smulpapen konden zondag hun hart ophalen in Vierlingsbeek tijdens het evenement &#39;Proef de streek + Verbeeten&#39;. Regionale leveranciers die producten leveren aan PLUS Verbeeten, stelden zich voor aan de PLUS- klanten. (Foto: Bas Delhij)</p>

Smulpapen konden zondag hun hart ophalen in Vierlingsbeek tijdens het evenement 'Proef de streek + Verbeeten'. Regionale leveranciers die producten leveren aan PLUS Verbeeten, stelden zich voor aan de PLUS- klanten. (Foto: Bas Delhij)

(Foto: )

Verbeeten kijkt tevreden terug op jubileum: ‘Dit geeft energie om weer 175 jaar door te gaan!’

  •   keer gelezen

VIERLINGSBEEK | “We kijken met tevredenheid terug op drie heel verschillende evenementen” vertelt Jan Verbeeten van het jubilerende PLUS Verbeeten in Vierlingsbeek. Afgelopen weekend werd het 175-jarig bestaan van de onderneming voor een laatste keer gevierd met een heuse reünie voor oud medewerkers en het evenement ‘Proef de streek + Verbeeten’.

“Vanuit alle windstreken kwamen er oud medewerkers naar Vierlingsbeek voor de reünie vrijdag. Een feest der herkenning!” Maar ook het verschil in leeftijd was op zijn minst opmerkelijk te noemen. Tussen de jonge lieden in de tienerjaren die nu op de loonlijst staan, mocht familie Verbeeten ook veel oudere oud personeelsleden verwelkomen. Jan: “De oudste heer was zelfs 82 jaar!” De ondernemer blikt terug op bijzondere verhalen en leuke anekdotes van decennia samenwerken met toppersoneel. “Je ziet mensen die elkaar al 15 tot 20 jaar niet meer gezien hebben. En allen hebben ze hun eigen verhalen. Om die gezamenlijk weer tot leven te brengen, dat is iets heel bijzonders!”

Met dito enthousiasme spreekt Jan over ‘Proef de streek + Verbeeten’. Heel de regio was zondag welkom om bij zalencentrum Concordia in Vierlingsbeek te komen proeven van alles wat de partners van PLUS Verbeeten te bieden hebben. “We hebben een breed scala aan regionale leveranciers, zij verdienen ook een podium” vertelt Jan trots. “En het was druk bezocht. Niemand hoefde zich te vervelen.” Begeleidt door de muziek van Harmonie De Herleving uit Vierlingsbeek, Fanfare St. Cecilia uit Maashees en het Metropeel Orkest uit Westerbeek/Oploo mondde het proeffestijn uit tot een gezellig en smakelijk feestje.
Het uitdoven van de laatste muzikale klanken betekende ook het einde van drie feestelijke jubileumweekenden. Jan, trots en tevreden: “Dit geeft energie om weer 175 jaar door te gaan!”

Meer berichten